12.6.2013 18:26

Στην κορυφή η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για τους Βραζιλιάνους

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕλληνοΒραζιλιάνικου Επιμελητηρίου ως του αρμόδιου θεσμικά επιχειρηματικού φορέα για την συνεργασία, των δύο χωρών, οι στατιστικές οι οποίες πραγματοποιούνται στη Βραζιλία, φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή ως προορισμός επιλογής για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι θεωρούν όνειρο προς πραγματοποίηση να επισκεφτούν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Βραζιλία ως η 5η  μεγαλύτερη Οικονομία του πλανήτη θεωρείται ως η πλέον ελκυστική ανερχόμενη οικονομία του κόσμου για πολλούς οικονομικο-κοινωνικούς λόγους.
Κατά την τελευταία δεκαετία το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης έχει επιφέρει κοινωνική κινητικότητα σε 45 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην Οικονομία συνεισφέροντας στην παραγωγή και την κατανάλωση, δημιουργώντας τον ιστό της νέας μεσαίας τάξης. Το σχέδιο, βεβαίως, συνεχίζεται με επιτυχία, ανεξαρτήτως, των κοινωνικο-πολιτικών αλλαγών και προκλήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βραζιλία σήμερα, βάσει των αναφορών των αρχών διαχείρισης των αεροδρομίων  έχει εσωτερική μετακίνηση περίπου 85 εκατομμυρίων ατόμων, εκ των οποίων 9,3 εκατομμύρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μόνον 25.000 φτάνουν στην Ελλάδα.

«Καθώς η Ελλάδα ήταν το θέμα μίας δημοφιλούς κοινωνικής σειράς παρουσιάζοντας τον γάμο μεταξύ Ελλήνων και Βραζιλιάνων, επιδεικνύοντας τους πολιτισμούς και τις κοινωνικές προκλήσεις στην ένωση των δύο χωρών, 200 εκατομμύρια Βραζιλιάνων έχουν την εικόνα των λευκών σπιτιών με τα μπλε παράθυρα στον ορίζοντα της βαθιάς θάλασσας. Ομοίως, βέβαια και για την Τουρκία με… σκηνικό Καππαδοκίας και Ιταλίας σε… σκηνικό Ρώμης.

Η Ελλάδα λοιπόν οφείλει να αναπτύξει το τουριστικό της προφίλ πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη με σύντομη επίσκεψη στην Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους είτε στην άφιξη ή πριν από την αναχώρηση», επισημαίνει σχετικά ο Πρόεδρος του ΕλληνοΒραζιλιάνικου  Επιμελητηρίου κ. Κίμων Πάτκας.

Το ΕΒΕΒΕ θεωρεί σημαντική την ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιολογήσει και να σχεδιάσει τη βέλτιστη αξιοποίηση των  υλικοτεχνικών και ανθρωπίνων πόρων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία στη βάση της εποχικότητας με την ένταση εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Σε συνεργασία με τη Βραζιλία η οποία έχει αντίστροφη εποχικότητα, οι Έλληνες επιχειρηματίες και επαγγελματίες μπορούν να προγραμματίσουν τις εργασίες τους λαμβάνοντας υπόψη δύο καλοκαίρια τον χρόνο, σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο.

Το Εθνικό Σχέδιο της Βραζιλίας περιλαμβάνει επενδύσεις περί των 500 δισ. ρεάλ για την ενίσχυση της εγχώριας αγοράς με δημιουργία 1,7 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα ώστε να εξυπηρετήσει 217 εκατομμύρια εγχώριες αφίξεις σε 65 τουριστικούς προορισμούς. Οι τρέχουσες διεθνείς αφίξεις είναι περίπου 87 εκατομμύρια, ενώ ο εσωτερικός τουρισμός των ταμείων συνταξιοδότησης μόνο, αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια αφίξεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ