30.7.2013 13:54

Στη Μυτιλήνη με 39 στη Χίο με 200!

- ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ASTRA ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

Νησιώτης ο ένας, νησιώτης και άλλος. Αεροπορική σύνδεση ο ένας, αεροπορική σύνδεση και ο άλλος. 39 ευρώ πληρώνει ο ένας για να πάει στον τόπο του, 200 πληρώνει ο άλλος! Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο ξεχωριστό καθεστώς προνομίων, αλλά για την απλή αντιστοίχιση των τιμών της αεροπορικής σύνδεσης της Λέσβου με την Αθήνα και παράλληλα και της Χίου.

Όπως προκύπτει, η Aegean εδώ και λίγες ώρες ανακοίνωσε τιμές εισιτηρίων 39 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι) από Αθήνα για Μυτιλήνη, γεγονός που συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί, αν συνυπολογιστεί ότι οι κρατήσεις αφορούν το χρονικό διάστημα του Σεπτέμβρη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανταγωνισμού, η Χίος βιώνει την απόλυτη αεροπορική απομόνωση με τις τιμές των εισιτηρίων να αυξάνονται παράλογα, αποτρέποντας τους επισκέπτες να φθάσουν στο νησί. Το πρόβλημα δε μοιάζει αξεπέραστο αφού  παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για να υπάρξει μια λογική διαβάθμιση στις τιμές, η Olympic Air συνεχίζει ακάθεκτη το δικό της μπαϊράκι, αγνοώντας παντελώς τις τοπικές ανάγκες για αεροπορική εξυπηρέτηση.

Πέραν αυτών όμως, δημιουργεί και καλλιεργεί την εντύπωση ότι το νησί αποτελεί έναν ακριβό προορισμό (είναι προφανές από τις τιμές των εισιτηρίων) με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική του κίνηση.

Ciao Astra

Στον αντίποδα της φρενίτιδας των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να εμπλακεί η Astra με την δρομολόγηση αεροσκάφους από Αθήνα για Σάμο- Χίο. Τρεις μήνες έχουν περάσει από την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χίου και του Δήμου Σάμου και νεότερα από το μέτωπο των εξελίξεων δεν υπάρχουν. Ποιος φταίει για την καθυστέρηση και την εμπλοκή του θέματος παραμένει προς διερεύνηση. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για μια ακόμη φορά η αποτελεσματικότητα των φορέων στο να δρομολογήσουν εξελίξεις αποδεικνύεται χαμηλότερη των περιστάσεων, εκτός κι αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ