31.7.2017 18:12

Στη Χίο ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ

Στο νησί μας θα βρεθεί αύριο Τρίτη (1/8) ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Μπόλλας στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, με αντικείμενο την εξέταση ζητημάτων που αφορούν στην επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής της ζημιάς της μαστιχοκαλλιέργειας από την καταιγίδα της 27ης Ιουλίου.

Στη σύσκεψη θα αποφασιστεί, εκτός των άλλων, και ποια ημερομηνία θα ξεκινήσει η κατάθεση δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς για τις τελευταίες καταστροφές ενώ, όπως έγινε γνωστό, η Ε.Μ.Χ. έχει ξεκινήσει τη διάθεση ασπροχώματος σε όσους παραγωγούς το χρειάζονται.

Στο μεταξύ χθες, ξεκίνησε ο έλεγχος από τριμελές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σε Βουνό και Φλάτσια για την αποτύπωση της ζημιάς από την καταστροφική βροχή της 18ης Ιουλίου, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στο στόχαστρο Μηταράκη οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2016

Την ίδια ώρα ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του 2016, κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης.

«Ήδη έχει περάσει ένας χρόνος και μόλις ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις. Επιπλέον, όχι μόνο δεν απεφεύχθησαν οι «αποτυχημένες επιλογές» του 2012, αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι: εξαιρούνται οι αγρότες άνω των 70 ετών, δε γίνεται ειδική μνεία για τους συνταξιούχους αγρότες και τους άνεργους, ενώ το μέγιστο εισόδημα για τους μη επαγγελματίες αγρότες ορίζεται σε 7.500€ προκειμένου να λάβουν ενίσχυση, αντί 15.000 που ήταν για τις πυρκαγιές του 2012.

- Για ποιους λόγους εισήχθησαν και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι νέοι περιορισμοί ως προς την επιλεξιμότητα (όριο ηλικίας στα 70 έτη, μείωση του εισοδηματικού κριτηρίου από τα 15.000€ στα 7.500€ για τους μη επαγγελματίες αγρότες, καμία αναφορά σε συνταξιούχους αγρότες κλπ);», ρωτά μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ