29.5.2018 19:57

Στην επιτροπή αναθεώρησης του ΕΝΦΙΑ η φορολόγηση του Κάμπου

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τη φορολογία των αγροκτημάτων του Κάμπου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Στη συνάντηση μετείχαν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδης και τέσσερις εκπρόσωποι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κάμπου και του συλλόγου «Οι Φίλοι του Κάμπου της Χίου».

Στη συνάντηση εξετάστηκε το χρόνιο ζήτημα του τρόπου φορολόγησης των ακινήτων του Κάμπου που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και τα οποία θεωρούνται οικόπεδα, ενώ έχουν σαφείς πολεοδομικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής. Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους εκπροσώπους των φορέων του Κάμπου και η κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι το όλο ζήτημα θα εξεταστεί στην ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο για την αναθεώρηση του ΕΝΦΙΑ. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον και νέα ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί και πάλι το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ