31.3.2014 9:55

Σταϊκούρας: 10.000 περισσότεροι οι ένστολοι που θα πάρουν το επίδομα

Αυξημένος κατά 10.000 θα είναι ο αριθμός των ένστολων που θα λάβουν το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Όπως ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου ο τελικός αριθμός δικαιούχων διαμορφώνεται σε 74.644 αντί των 64 χιλ. που ανέφερε η αρχική συμφωνία με την τρόικα και αυτό γιατί από τον μισθό των 1.500 ευρώ που αποτελεί το όριο θα εξαιρεθούν νυχτερινά και οικογενειακό επίδομα.

Πέραν αυτών, ο υπουργός αναφερόμενος στην επικείμενη συζήτηση για την ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό χρέος σημείωσε ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ώστε και οι εταίροι να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με σοβαρότητα και συγκεκριμένες θέσεις έθεσε στόχους και διεκδίκησε βαθμούς ελευθερίας. Το αποτέλεσμα κρίνεται τουλάχιστον ως ικανοποιητικό. Ενδεικτικά: επιβεβαιώθηκε η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Το δημοσιονομικό έλλειμμα 2013 διαμορφώθηκε σε 2,5%, διαψεύστηκαν έτσι οι καταστροφικές προφητείες του κ. Τσακαλώτου». Πρόσθεσε πως «αναγνωρίστηκε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014 όταν πριν από λίγους μήνες ο  ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός βουλής υποστήριζε ότι ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα και θα χρειαστεί αναθεώρησή του με πρόσθετα μέτρα. Ο ελληνικός λαός με θυσίες διέψευσε τις προβλέψεις του κ. Τσακαλώτου. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πλεόνασμα που μπορεί να μοιραστεί».
Τέλος, ζήτησε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις προκειμένου «να μετατρέψουμε την σταθεροποίηση σε δυναμική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή... Ας μην σπαταλήσουμε εθνική ενέργεια για ομφαλοσκοπήσεις.  Επιβάλλονται συγκλίσεις».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ