31.7.2021 11:00

Στα σκαριά επενδυτική πρόταση από το Ισραήλ για δημιουργία μαρίνας στο Παντουκειός

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση του "Πολίτη"

Τον Οκτώβριο στη Χίο για τις πρώτες επαφές ο ενδιαφερόμενος επενδυτής

Μία σημαντική είδηση που αν τελεσφορήσει θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Χίου, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βγει από το τουριστικό τέλμα που δημιούργησε η τουριστική εξάρτηση από την Τουρκία, επιβεβαίωσε μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας.

Το ενδιαφέρον του Ισραηλινού

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο, η επενδυτική πρόθεση Ισραηλινού επιχειρηματία που μέσω Χιώτη ομογενή των Η.Π.Α. δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τη δημιουργία τουριστικής μαρίνας στην περιοχή του Παντουκειούς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Βεργίνα, η πρώτη επαφή με τον Ισραηλινό επενδυτή έγινε έπειτα από μεσολάβηση του Χιώτη ομογενή ο οποίος γνώριζε το έντονο ενδιαφέρον του πρώτου να επενδύσει στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτάθηκε το Παντουκειός, με την πρώτη εντύπωση να είναι ιδιαίτερα θετική.

Μάλιστα η πλευρά του Ισραηλινού επιχειρηματία, επεσήμανε στα προκαταρκτικά στάδια της συζήτησης, ότι το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της δημιουργίας μαρίνας, στην οποία θα φιλοξενούνται μεγάλα γιοτ και μικρά κρουαζιερόπλοια.

Το μελετούν σε Δήμο και Λιμενικό Ταμείο

Με δεδομένο ότι πρόκειται για την πρώτη απόπειρα ιδιωτικής επένδυσης τέτοιου μεγέθους τόσο ο Δήμος Χίου όσο και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μελετούν όλα τα στάδια που θα απαιτηθούν αν τελικά οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία καθώς και το υπάρχον επενδυτικό νομοθετικό πλαίσιο για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να γίνει μία τέτοια επένδυση. Θα το μελετήσουμε από την πλευρά μας ενώ παράλληλα και ο ίδιος ο επενδυτής θα βάλει τους συνεργάτες του στην Ελλάδα να διερευνήσουν όλο το νομοθετικό πλαίσιο», ανέφερε ο κ. Βεργίνας στον «π».

«Σοβαρός επενδυτής»

Ερωτώμενος από τον «π» για το εάν πρόκειται για αξιόπιστο επενδυτή, ο αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας σημείωσε ότι, τα δείγματα γραφής που έχει δείξει στην Αμερική είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το τι μπορεί να κάνει στη Χίο.

«Πρόκειται για σοβαρό επενδυτή με σημαντικές επενδύσεις στην Αμερική. Η πρώτη συζήτηση άφησε θετικό αποτύπωμα και στο επόμενο στάδιο, έχουμε προγραμματίσει συνάντηση τον προσεχή Οκτώβρη στη Χίο ώστε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες από κοντά», κατέληξε ο κ. Βεργίνας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ