2.7.2013 17:24

Στα επίπεδα του 2005 οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Και νέα μείωση κατά 10% υπέστησαν στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο του 2013.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν περιλαμβάνουν αγρότες, δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους στους τομείς Υγείας και Εκπαίδευσης.

Για όλους τους υπόλοιπους όμως, ο δείκτης μισθών παρουσιάζει μείωση 10,09% το α' τρίμηνο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2012 και έναντι μείωσης 7,76%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.

Με βάση, επίσης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο εν λόγω δείκτης είχε μειωθεί κατά 4,25% σε μέσα επίπεδα κατά το 2011 και κατά 5,52% το 2012.

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, για τον υπολογισμό του δείκτη χρησιμοποιούνται οι ακαθάριστες αμοιβές προς τις ώρες εργασίας.

Οι ακαθάριστες αμοιβές περιλαμβάνουν τους μισθούς και τα ημερομίσθια (τακτικές αμοιβές και υπερωρίες), τα επιμίσθια και τις έκτακτες αμοιβές (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας και κάθε μορφή bonus που δεν καταβάλλεται τακτικά), καθώς και τις αμοιβές για ημέρες που δεν πραγματοποιήθηκε εργασία (π.χ. ημέρες άδειας, αργίας, κύησης, λοχείας, ασθένειας, αποζημιώσεις απόλυσης, κ.λπ.).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ