Οικονομία

5/10/12 16:07

τελ. ενημ.: 5/10/12 16:20

Σωστές προτάσεις για τους οφειλέτες στον Ο.Α.Ε.Ε.

Περισσότερες δόσεις κι ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ζητά με επιστολή του προς το διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης.
Όπως σημειώνει, οι ισχύουσες ρυθμίσεις για την εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και η νέα προωθούμενη ρύθμιση εξυπηρετούν μόνο μικροοφειλέτες, για αυτό κι έχουν περιορισμένη αποδοχή από τους επιχειρηματίες και κατά συνέπεια μικρό όφελος για τον Οργανισμό.
Από την άλλη, η υπάρχουσα κρίση έχει αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις σε αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων, διογκώνοντας αυτόματα και το ύψος των καθυστερούμενων οφειλών ανά οφειλέτη.
Εν κατακλείδι, δυο είναι οι προτάσεις που καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ.
Η πρώτη είναι να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών σε 60, για όσες είναι πάνω από 5.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ελάχιστου ποσού της δόσης. Η δεύτερη αφορά στην ημερομηνία καταβολή της δόσης. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούλης ζητά να μην συμπίπτουν η καταβολή των ποσών για τη δόση με την καταβολή της τρέχουσας οφειλής.
 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση