5.10.2012 16:07

Σωστές προτάσεις για τους οφειλέτες στον Ο.Α.Ε.Ε.

Περισσότερες δόσεις κι ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ζητά με επιστολή του προς το διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης.
Όπως σημειώνει, οι ισχύουσες ρυθμίσεις για την εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και η νέα προωθούμενη ρύθμιση εξυπηρετούν μόνο μικροοφειλέτες, για αυτό κι έχουν περιορισμένη αποδοχή από τους επιχειρηματίες και κατά συνέπεια μικρό όφελος για τον Οργανισμό.
Από την άλλη, η υπάρχουσα κρίση έχει αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις σε αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων, διογκώνοντας αυτόματα και το ύψος των καθυστερούμενων οφειλών ανά οφειλέτη.
Εν κατακλείδι, δυο είναι οι προτάσεις που καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ.
Η πρώτη είναι να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών σε 60, για όσες είναι πάνω από 5.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ελάχιστου ποσού της δόσης. Η δεύτερη αφορά στην ημερομηνία καταβολή της δόσης. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούλης ζητά να μην συμπίπτουν η καταβολή των ποσών για τη δόση με την καταβολή της τρέχουσας οφειλής.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ