5.10.2012 16:07

Σωστές προτάσεις για τους οφειλέτες στον Ο.Α.Ε.Ε.

Περισσότερες δόσεις κι ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ζητά με επιστολή του προς το διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης.
Όπως σημειώνει, οι ισχύουσες ρυθμίσεις για την εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και η νέα προωθούμενη ρύθμιση εξυπηρετούν μόνο μικροοφειλέτες, για αυτό κι έχουν περιορισμένη αποδοχή από τους επιχειρηματίες και κατά συνέπεια μικρό όφελος για τον Οργανισμό.
Από την άλλη, η υπάρχουσα κρίση έχει αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις σε αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων, διογκώνοντας αυτόματα και το ύψος των καθυστερούμενων οφειλών ανά οφειλέτη.
Εν κατακλείδι, δυο είναι οι προτάσεις που καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προς τον διοικητή του ΟΑΕΕ.
Η πρώτη είναι να αυξηθούν οι δόσεις εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών σε 60, για όσες είναι πάνω από 5.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ελάχιστου ποσού της δόσης. Η δεύτερη αφορά στην ημερομηνία καταβολή της δόσης. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργούλης ζητά να μην συμπίπτουν η καταβολή των ποσών για τη δόση με την καταβολή της τρέχουσας οφειλής.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ