7.5.2014 13:06

Σεμινάριο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνει Σεμινάριο Επιμόρφωσης με θέμα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία» (Μάιος 2014).
Το σεμινάριο περιλαμβάνει έξι (6) εβδομαδιαίες διαλέξεις και θα πραγματοποιηθεί στη Χίο στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Παν. Αιγαίου (Μιχάλειο Κτίριο, ισόγειο). Για όσους από τους ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να παρευρεθούν στη Χίο παρέχεται και η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση, μέσω της ελεύθερης εφαρμογής BigBlueButton - ΒΒΒ. Η ημερομηνία έναρξης του Σεμιναρίου είναι η Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 (ώρα 15:00) και η ημερομηνία ολοκλήρωσής του, η Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής στο σεμινάριο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://goo.gl/rPf1HZή ακολουθήστε μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/CreateYourStartUp.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Πληροφορικής και Τμημάτων με αντικείμενο το Μάνατζμεντ και τα Εφαρμοσμένα Οικονομικά, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική εμπειρία των ιδιαίτερων απαιτήσεων που παρουσιάζει σήμερα η ανάπτυξη εφαρμογών Πληροφορικής στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες έννοιες των ανοικτών προτύπων στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων και η απόκτηση τεχνογνωσίας που θα επιτρέπει την καλύτερη αξιολόγηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δημιουργία όρων Ανοιχτής Καινοτομίας και επιχειρησιακής εφαρμογής του Ενιαίου Μεταφορικού Εγγράφου (Single Transportation Document).

Προσόντα που θεωρούνται απαραίτητα για τη συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι: (α) Η εξοικείωση στις βασικές αρχές των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και (β) η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί online εξεταστική διαδικασία και θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και μια (1) Μονάδα ECTS.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο σεμινάριο επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://ma.ellak.gr/list-events/eventparticipation/?events_id=753.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ