22.6.2016 16:57

Σε αδιέξοδο η «Πελινναίον όρος Α.Ε.»

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ 5 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ 53.000 ΕΥΡΩ

Ακόμα ένα πλήγμα δέχεται η τοπική οικονομία καθώς μία χιώτικη εταιρία και συγκεκριμένα η γαλακτοβιομηχανία «Πελλιναίον όρος Α.Ε.», βρίσκεται ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο, αφού εδώ και δύο εβδομάδες έχει σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο της Καρδαμάδας.  Μαζί με το εργοστάσιο στο δρόμο θα βρεθούν σύντομα και 5 οικογένειες που εδώ και δύο εβδομάδες αναζητούν αγωνιωδώς τον πρόεδρο της διοίκησης Ηλ. Κλεισσά που έχει υποβάλλει παραίτηση χωρίς ωστόσο να έχει δρομολογήσει εξελίξεις τόσο για την εταιρία όσο και για τους ίδιους. 

Το εξώδικο

Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων κινήσεων ήταν η αποστολή εξωδίκου από τους εργαζόμενους προς τη διοίκηση της «Πελινναίον» με το οποίο ζητούν την καταβολή των οφειλομένων τους αλλά και να οριστεί αντικείμενο εργασίας στο εργοστάσιο.

Αυτό διότι από την ημέρα της παραίτησης του κ. Κλεισσά από το τιμόνι της «Πελινναίον» το εργοστάσιο παραμένει ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσέρχονται κανονικά στον χώρο εργασίας χωρίς όμως να έχουν αντικείμενο δουλειάς.

Το σημαντικότερο όμως για τους ίδιους είναι το γεγονός ότι η εταιρία ούτε έχει πτωχεύσει αλλά ούτε έχει προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας της, κάτι που σημαίνει ότι είτε δεν μπορούν να γραφτούν στο ταμείο ανεργίας, είτε δεν μπορούν να απασχοληθούν αλλού.

Τα οφειλόμενα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» οι 5 συνολικά εργαζόμενοι διεκδικούν το ποσό των 53.000 ευρώ μαζί με την αποζημίωση της απόλυσής τους. Σε αυτό το ποσό μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και μέρος των οφειλόμενων των δύο εργαζομένων που απολύθηκαν νωρίτερα μέσα στο 2016.

Οι εργαζόμενοι μέσα από το εξώδικο καθιστούν σαφές ότι αν μέχρι 30 Ιουνίου δεν έχουν αντικείμενο εργασίας τότε θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους απολυμένους, διεκδικώντας και τη σχετική αποζημίωση.

Προς το παρόν, μοναδική ελπίδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αποτελεί το γεγονός ότι τα οφειλόμενα έχουν αναγνωριστεί από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ