2.7.2013 17:31

Σάμος: Ναυλώνουν τσάρτερ για να φέρουν τουρίστες οι ξενοδόχοι

Ανησυχία για το γεγονός ότι η φετινή τουριστική κίνηση είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με τα άλλα νησιά της χώρας

Την τύχη στα χέρια τους φαίνεται να παίρνουν οι φορείς του τουρισμού στη Σάμο, βλέποντας ότι η φετινή τουριστική κίνηση είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά και σε σχέση με τα άλλα νησιά της χώρας.

Με στόχο να προσελκύσει στο νομό περισσότερους τουρίστες, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, Κώστας Κυριαζής, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός συνδέσμου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και ο οποίος θα χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κυριαζής εξήγησε ότι προτείνει να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος, στον οποίο θα συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι οι πρόεδροι των συλλόγων, ενώ τα μέλη του κάθε συλλόγου θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ, είτε εφάπαξ ή τμηματικά, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου 2013.

«Μπορεί και να συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο κύριος σκοπός της συλλογής χρημάτων, είναι να βρεθεί μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία θα εκτελεί τέσσερις (4) πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα και για το χρονικό διάστημα από 01/04 έως 15/11 για το 2014. Το ποσό που υπολογίζεται είναι κοντά στις 150.000 ευρώ μπορεί και παραπάνω, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Κυριαζής.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού υποστηρίζουν ότι, αν αυτή η κίνηση πετύχει, τότε θα υπάρξουν επιπλέον 20.000 τουρίστες την επόμενη σεζόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ