13.12.2012 16:54

Ψυχοραγούν 8 φαρμακοποιοί

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Ζοφερές γιορτές θα κάνουν οι περισσότεροι από τους 42  φαρμακοποιούς της Χίου. Πολλά  φαρμακεία αντιμετωπίζουν τραγικό οικονομικό αδιέξοδο και οδηγούνται μαθηματικά στην πτώχευση, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο με αλυσιδωτές  καταστροφικές επιπτώσεις τη Χιώτικη αγορά.

 

Οκτώ φαρμακοποιοί παλεύουν να σώσουν από σίγουρες κατασχέσεις  τα υποθηκευμένα  σπίτια τους χωρίς να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για τους ίδιους και τους υπαλλήλους τους, που βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Σε οκτώ φαρμακεία έχουν αρχίσει κατασχέσεις εμπορευμάτων από τους κλητήρες για λογαριασμό εταιρειών.

 

Αν δεν τους ζεστάνουν την τσέπη τα περισσότερα από  500.000 ευρώ που τους οφείλει το δημόσιο για να αποπληρώσουν τη φαρμακαποθήκη και αυτή με τη σειρά της τον ΕΟΠΥΥ, θα κλείσουν φαρμακεία και ο συνεταιρισμός τους θα διαλυθεί. Όμως, πολύ πιο γρήγορα θα παρουσιαστούν σοβαρότατα προβλήματα εφοδιασμού και επάρκειας της αγοράς και μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ψυχοραγούμε

«Ο φαρμακοποιός δεν έχει από πίσω του τράπεζα, ούτε ορυχείο χρυσού, παλεύει με τα αρπακτικά των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων, που εκβιάζουν για να εξαγοράσουν φτηνά τα φαρμακεία, να τα εντάξουν σε απρόσωπες αλυσίδες και να διαχειρίζονται τη διακίνηση των φαρμάκων και των υλικών της υγείας όπως θέλουν», πληροφορεί με δραματικό τόνο τους καταναλωτές το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου και μέτοχος της φαρμακαποθήκης Γ. Μαρής.

 

Δεν περιμένει ιδιαίτερη συμπαράσταση και κατανόηση, γιατί ο καθένας αντιμετωπίζει και προσπαθεί να λύσει το δικό του πρόβλημα

 «Αυτό έως ένα σημείο δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος και κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για το φαρμακοποιό που θα χάσει το σπίτι του. Λογικά όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν και να κάνουν τη δουλειά τους, ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο να πάρει τα φάρμακα του και δεν τον ενδιαφέρει το φίδι που τρώει το φαρμακοποιό. Δεν έχουμε χρήματα, καμία τράπεζα δεν μας χρηματοδοτεί, ψυχορραγούμε».».

Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν σύντομα μάθετε για πτωχεύσεις φαρμακείων και κατασχέσεις  περιουσιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ