31.7.2017 13:21

Πρόκληση ανάπτυξης το επιχειρηματικό πάρκο (ωτό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ)

Δήμος Χίου και Επιμελητήριο, σε αγαστή συνεργασία, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των δικών του ευθυνών και παραδίδουν στην κρίση των πιθανών ενδιαφερόμενων επενδυτών τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου.

Η προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, την πληρότητα της δουλειάς που προηγήθηκε από τους δυο φορείς, μάλλον εμείς δεν διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία να το επιχειρήσουμε.

Η πιθανότητα πάντως μέσα σε λίγα χρόνια να έχουμε ένα οριοθετημένο χωροταξικό πλαίσιο ανάπτυξης των επαγγελματικών δράσεων και να είναι ευδιάκριτο που τοποθετείται μια οχλούσα επιχείρηση και που μια επιχείρηση με ανάγκες σεβασμού στον ... ύπνο του άλλου, ενδυναμώνει σημαντικά την αναπτυξιακή εικόνα του τόπου και καταμετράται στα πολύ θετικά επιτεύγματα δημοτικής και επιμελητηριακής αρχής.

Έρχεται επιπρόσθετα ως μια επιπλέον ευκαιρία δοκιμής των σχέσεων Δήμου και ιδιώτη. Το επιχειρηματικό πάρκο θα διαχειριστεί από ιδιωτικό σχήμα κι εκεί ας προσθέσουμε μπόλικους αστερίσκους επιφυλάξεων. Όχι για την ικανότητα των ιδιωτών να το λειτουργήσουν, όσο για την ανεμπόδιστη ελευθερία κινήσεων που θα εκχωρηθεί απ’ τις δημοτικές αγκυλώσεις.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ