27.5.2014 15:25

Προαναγγέλει «bonus» στους δημοσίους υπαλλήλους που... αποδίδουν

Υπέρ νέου μισθολογικού συστήματος που εξαρτά το ύψος αμοιβών των δημοσίων λειτουργών με την απόδοσή τους τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή προς απάντησή των ανεξάρτητων βουλευτών Νίκου Νικολόπουλου και Γιάννη Κουράκη.

«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, η ερώτηση των δύο βουλευτών αφορούσε την ετήσια αμοιβή του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη το ύψος της οποίας προσδιορίζεται με υπουργική απόφαση και συναρτάται με την πορεία των εσόδων από τους φόρους.

Οι κ.κ. Κουράκος και Νικολόπουλος υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση ενέχει ηθικούς και πολιτικούς κινδύνους καθώς «σε μια χώρα βαθιάς ύφεσης όπου η ανεργία έχει υπερβεί το 30%, οι μισθοί και οι συντάξεις υπολείπονται κατά 60% των αντίστοιχων του 2009, το κοινωνικό κράτος αποτελεί θεωρητικό περίγραμμα  και τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προβλέπονται επιπλέον αμοιβές στους εκάστοτε κρατικούς λειτουργούς».

Ως προς αυτό ο κ. Στουρνάρας εξηγεί ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ανώτατο όριο 4.750 ευρώ για τις μηνιαίες αποδοχές του κ. Θεοχάρη. Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα ο Γ.Γ.Δ.Ε λαμβάνει 3.450 ευρώ βασικό μισθό, 1.000 ευρώ επίδομα θέσης, 300 ευρώ έξοδα παράστασης ενώ στα 1.304,35 ευρώ ανέρχεται η εργοδοτική εισφορά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ