11.7.2016 12:25

Π. Τσάκος: Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο κερδίζει την Κίνα

Με σπουδαίες και ενδιαφέρουσες συμφωνίες επισφραγίστηκε το 2ο Ναυτικό Συνέδριο Ελλάδας και Κίνας που πραγματοποιήθηκε ενώπιον εκατοντάδων Κινέζων και Ελλήνων επιχειρηματιών καθώς και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από τους συμμετέχοντες δεν θα μπορούσε να λείψει ο Χιώτης εφοπλιστής καπ. Παναγιώτης Τσάκος ο οποίος μέσα από την αίθουσα των συνεδρίων του Λαϊκού Κογκρέσσου του Πεκίνο τόνισε:  «Θα ήθελα να συγχαρώ αυτούς τους μπροστάρηδες από την παρέα των συμπατριωτών μας οι οποίοι υπέγραψαν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες συμφωνίες στο Πεκίνο και τη Σαγκάη».

Όπως σημείωσε ο καπετάν Παναγιώτης, υπεγράφησαν μεγάλες συμφωνίες τόσο σε χρηματική όσο και  σε τεχνολογική αξία, πράγμα που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνα υπερήφανο, όπως και τον ίδιο. Πρόσφατα ναυπήγησε τρία πλοία στη Ρουμανία στα οποία ύψωσε την ελληνική σημαία. «Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Στα τρία πλοία έδωσα τα ονόματα του αδελφού μου Ηλία και δύο φίλων μου», λέει ο καπετάν Τσάκος συγκινημένος.

Αγαπά την Ελλάδα, αγαπά την νέα γενιά και για τον λόγο αυτό έχει πάρει στην εταιρεία του 80 νέα παιδιά για να βάλει στα καράβια του.

«Είναι αγόρια και κορίτσια που θα δουλέψουν στα καράβια της εταιρείας μας. Η προσοχή όλων μας θα πρέπει να στραφεί στο ανθρώπινο στοιχείο. Πρέπει να προσελκυσθεί μεγάλος αριθμός προσωπικού, να εκπαιδευθεί και να αφιερωθεί με ενθουσιασμό στο ναυτικό επάγγελμα».

Ο καπετάν Παναγιώτης είναι πραγματικός πατριώτης. Τα περισσότερα πλοία του ταξιδεύουν με την ελληνική σημαία στα ιστία τους. Τα πληρώματα τους είναι Χιώτες στην πλειοψηφία.

«Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου για το μέλλον της χώρα μας. Αυτό που είδα αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο, με την ευκαιρία αυτού του φόρουμ, και από τις δύο πλευρές, δεν το έχω ξαναδεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Και το θεωρώ ένα πάρα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών. Αλλά είναι πάρα πολύ καλό σημάδι και για την σύσφιξη των σχέσεων, για να έρθει επιτέλους μία ισορροπία μεταξύ των δισεκατομμυρίων. Η Ελλάς επενδύει διά της ελληνικής ναυτιλίας πέντε δισεκατομμύρια τον χρόνο, τουλάχιστον, όταν η Κίνα επενδύει πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα, τότε θα είμαστε στα ίσια μας και τότε θα συντελέσει όσο τίποτε άλλο στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας», λέει ο καπετάν Τσάκος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ