13.1.2021 14:56

Ώρα συνολικής αξιοποίησης του Τελωνείου της Χίου

Μέσα στον Φλεβάρη η πρόταση για την κτιριακή αναμόρφωση συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου της παλιάς Ιχθυόσκαλας

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων αρχών της Χίου αλλά και της εταιρείας MSI Hellas που έχει αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού των πυλών Σένγκεν, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Στόχος της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι η υπάρχουσα πύλη Σένγκεν, να εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες προδιαγραφές που θέτουν οι αρχές ασφαλείας, μέχρι τα τέλη του 2021, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμίας.

Πλήρης αξιοποίηση της παλιάς Ιχθυόσκαλας

Με δεδομένο ότι οι νέες προδιαγραφές απαιτούν μεγαλύτερο χώρο από τον υφιστάμενο, ο σχεδιασμός του Λιμενικού Ταμείου περιλαμβάνει και την πλήρη αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας, κτίριο που μέχρι σήμερα παράμενε σε την κυριότητα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και το οποίο πρόσφατα δόθηκε στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Συνδυαστικά με το Master Plan

Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος της εταιρίας Βασίλης Πολίτης όσο και ο μηχανικό της εταιρείας Θοδωρής Κυπραίος, αναφέρθηκαν στο θέμα, λέγοντας ότι εντός των επόμενων 30 ημερών η εταιρεία θα έχει καταθέσει την πρότασή της για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθούν οι χώροι, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα η λειτουργία της πύλης Σένγκεν.

Κάλεσαν μάλιστα τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν ώστε η διαμόρφωση των χώρων να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σύμφωνα με τα στελέχη της MSI, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με το Master Plan του Λιμένα.

Κριτική από τη «Συμμαχία Αξιών»

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος τοποθετήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση με το στέλεχος της Συμμαχίας Αξιών Γιώργο Αμέντα, να καταλογίζει στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη ολιγωρία, σημειώνοντας ότι παρά τις εκκλήσεις τους μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για την αναβάθμιση της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ