12.3.2013 16:42

Ολοκληρωμένη… απουσία ενδιαφέροντος

ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στις 29 Μαρτίου 2013 λήγει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας των γυναικών.                   

Από 18 έως 35

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  καλύπτει τις δράσεις  στήριξης της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες από 18 έως και 35 ετών, ενώ ο κλάδος  της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας απευθύνεται σε γυναίκες από 36 έως και 64 ετών.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΝΕΤ Κ. Τζιαφρέττα ανάλυσε λεπτομερώς την εφαρμογή του στους λίγους ενδιαφερόμενους που έδωσαν το παρόν στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν η πανεπιστημιακή κοινότητα, το Επιμελητήριο και ο δήμος Χίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα ευεργετικά του μέτρα μπορούν να εκμεταλλευτούν όσες γυναίκες  είναι άνεργες ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και αναζητούν εργασία, αυτές έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση την τελευταία 3ετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή απειλούνται από το φάσμα της ανεργίας, αλλά και οι  αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα χαμηλότερο των 12.000 ευρώ.

Σε άδειο αμφιθέατρο

Η ημερίδα είχε την αντιμετώπιση και την τύχη όλων των προηγούμενων.  Αν δεν έδιναν σχεδόν μαζικά το παρόν οι ενδιαφερόμενοι και διοργανωτές φοιτητές, το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου θα ήταν άδειο.

Πλήρης απαξίωση, αδιαφορία και υποτίμηση της διαδικασίας, αφού  απουσίασαν ακόμη και αυτοί τους οποίους αφορά, η επιχειρηματική τάξη. Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι  επιχειρηματίες που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και τις διευκρινήσεις της Κατερίνας Σαρρή που μίλησε για τη γυναικεία ανάπτυξη ως μοχλό επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας ότι ακόμη η γυναίκα αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης και υποτίμησης στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, της Αναστασίας Ψωμιάδη που αναφέρθηκε στην αποκαλούμενη Θυλική

Συμφωνία, χαρακτηρίζοντας ενδεικτικά ενθαρρυντικά  τα αποτελέσματα που παράγουν και τα οφέλη που απολαμβάνουν οι γυναίκες στους τομείς  που τους ανατίθεται η υπευθυνότητα και προγραμματισμός, ακόμη και στις οικογενειακές επιχειρήσεις.                                                                       

Οι πιστώσεις

Η επιχορήγηση μπορεί να κυμανθεί  από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανά πρόταση, για διάστημα 18 μηνών ανά πρόταση. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πληροφορηθούν περισσότερα στις ιστοσελίδες http://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, του ΕΠΕΑΑ www.epeaa.gr., όπως και στα τηλέφωνα 210-6985210, 8011136300 και2551035848 με εσωτ.5.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ