13.12.2012 10:41

«Οι τρεις σκόπελοι της Κυρίαρχης Ελληνικής Ναυτιλίας»

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ MARITIMES ECONOMIES

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου απεύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο με θέμα: «Οι τρείς σκόπελοι της Κυρίαρχης Ελληνικής Ναυτιλίας», την Τρίτη.
Την ιδιαίτερη σημασία της Ελληνικής ναυτιλίας ως έναν από τους πιο ισχυρούς πυλώνες της οικονομίας τόνισε η κ. Καλογήρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση  στην ανταγωνιστικότητά που διατρέχει τον κλάδο και τον καθιστά ικανό να ανταπεξέλθει τόσο στις διαρθρωτικές όσο και στις κυκλικές κρίσεις προσφοράς και ζήτησης που προκαλούνται  στον οικονομικό, στον ναυτιλιακό και στον τεχνολογικό τομέα.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ακτοπλοϊκό ζήτημα που ταλανίζει τόσο τη χώρα όσο και τα νησιά του Αιγαίου ειδικότερα. « Η ακτοπλοΐα αποτελεί τον μοναδικό συνδετικό κρίκο της Ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα  και οι συνέπειες από τυχόν απαξίωση του κλάδου ενδέχεται να είναι ζημιογόνες για την εθνική μας οικονομία και τον τουρισμό καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα.»
Όσον αφορά  τον ρόλο που διαδραματίζει η πολιτεία, επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση της να διασφαλίσει ακέραιο τον κοινωνικό χαρακτήρα της χώρας καθώς και τη διατήρηση  της εδαφικής συνέχειας.
« Έχοντας μια από τις πιο ισχυρές ναυτιλίες στο κόσμο, έχουμε χρέος να τη διασφαλίσουμε σε εσωτερικό επίπεδο και να αναδιαμορφώσουμε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας  έτσι ώστε να μπορεί όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας να ακολουθήσει» πρόσθεσε η κα Καλογήρου, χαιρετίζοντας την έναρξη του συνεδρίου και καταθέτοντας παράλληλα την άποψη  ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πράξεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ