30.5.2022 13:40

Οι λογαριασμοί νερού καίνε τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΝΧ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μηδενική κατανάλωση λογαριασμός 39 ευρώ λόγω αυξημένων παγίων

Σωρεία αντιδράσεων στους καταναλωτές, δημιουργούν οι πρώτοι λογαριασμοί νερού που μοιράζει η ΔΕΥΑΝ Χίου, με αυξημένα τα πάγια των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αυξημένα έξοδα λειτουργίας, λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής, μετακύλησε αυτούσιο το κόστους στους καταναλωτές με αποτέλεσμα ακόμα και με μηδενική κατανάλωση η χρέωση να είναι εξωπραγματική.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Νεοχωρίου Δημήτρης Αγκάς.

Με τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΝΧ ανά χείρας, δείχνει ότι, για ρολόι με μηδενική κατανάλωση, καλείται να πληρώσει συνολικά 39 ευρώ πάγια, μετά και την έκπτωση των 2 ευρώ λόγω συνέπειας στις πληρωμές.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, πρόκειται για έναν πραγματικό παραλογισμό, που σε δύσκολες εποχές οδηγεί σε απόγνωση τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά που έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν τις σαρωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αλλά και τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη κατανάλωσης.

«Μπορεί η ΔΕΥΑΝ Χίου να έχει αυξημένα έξοδα και ανείσπρακτες οφειλές 4 εκ. ευρώ αλλά δεν  μπορεί αυτό το κόστος να το μετακυλύει στους συνεπείς πελάτες της», αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι, μαζί με παρέδρους της Δ.Ε. Αγίου Μηνά, εξετάζουν το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής κατά των αυξήσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ