7.5.2019 10:07

Οι κτηνοτρόφοι της Χίου εκπέμπουν SOS

7-8 τόνοι γάλακτος πετιούνται καθημερινά γιατί δεν μπορούν να διατεθούν!

Τεράστιες ποσότητες κατσικίσιου γάλακτος συνεχίζουν να παραμένουν αδιάθετες σε καθημερινή βάση, με τους κτηνοτρόφους της Χίου να έχουν φτάσει στα όρια τους, αφού πολλοί εξ αυτών βρίσκονται στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Όλες οι προσπάθειες των μελών της διοίκησης των κτηνοτρόφων να βρεθεί μια λύση έχουν αποβεί άκαρπες αφού παρά τις οχλήσεις τους προς τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση δεν έχουν λάβει. Με δηλώσεις τους στο politischios.gr ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γιάννης Γεωργούλης κρούει για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τα περαιτέρω προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την περίπτωση της εγκατάλειψης κοπαδιών.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο αφού βρισκόμαστε και σ ε μήνα μεγάλης παραγωγής γάλακτος με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αρμέγουν τα κοπάδια τους και να μην έχουν που να πάνε τα γάλα. Κάποιοι επιδιώκουν να μην αρμέγουν καθημερινά τις κατσίκες τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία του ζώου ώστε να μην πετούν το γάλα. Όμως αυτό δεν είναι λύση. Η επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία φυσικά και δεν έχει απαντηθεί και εμείς μένουμε μόνοι μας να παλεύουμε για μια λύση στο πρόβλημά μας», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, προσθέτοντας ότι μετά από απόφαση του Συλλόγου θα γίνει αίτημα προς τον ΕΛΓΑ με το οποίο να αιτούνται αποζημιώσεις για την καταστροφή που έχουν υποστεί.

«Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα μας αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Για εμάς είναι καταστροφή να πετάμε καθημερινά 7-8 τόνους γάλακτος. Είναι η τελευταία μας λύση και φυσικά συνεχίζουμε την αναζήτηση ενδιαφερομένων εταιρειών εκτός Χίου για να διαθέσουμε το γάλα μας. Αν οι 40 οικογένειες κτηνοτρόφων εγκαταλείψουν το επάγγελμα καταλαβαίνετε τι θα γίνει με την ανεξέλεγκτη βόσκηση των ελεύθερων κοπαδιών», καταλήγει ο Γιάννης Γεωργούλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ