14.12.2012 14:42

Οι κινητοποιήσεις φεσώνουν την αγορά

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

 
Από τα χρονικά περιθώρια που θα αφήσουν οι υπάλληλοι του Δήμου με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους θα εξαρτηθεί τελικά αν μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρωθούν οι δεκάδες προμηθευτές και επαγγελματίες που έχουν ανοιχτή συνδιαλλαγή με το Δήμο.
Στην οικονομική υπηρεσία είναι ενταλματοποιημένα από τις αρχές του μήνα 2.000.000 ευρώ που με τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων θα προωθηθούν προς εξόφληση αποσβένοντας έτσι υποχρεώσεις του Δήμου Χίου κυρίως προς τρίτους αλλά και το Νομικό του Πρόσωπο που εδώ και αρκετές ημέρες υπομένουν καρτερικά τη λήξη των κινητοποιήσεων.
Το βάρος πάντως των πιέσεων προς τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί και άλλο με δεδομένο ότι χθες έφθασε στα ταμεία του Δήμου το ποσό του 1 εκ. ευρώ από την πρώτη δόση της ΣΑΤΑ.
«Αυτή η δόση έπρεπε να μας έχει έρθει από τις αρχές του Καλοκαιριού και φθάνει στο τέλος του χρόνου. Μιλώντας με την επίτροπο συμφωνήσαμε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να έχουμε ενταλματοποιήσει το ποσό και να προχωρήσει για εξόφληση μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα», ανέφερε στον «π» ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Παν. Πεντάκης.
Σύμφωνα πάντως με την εκτίμηση του ίδιου αν συνεχιστούν οι καταλήψεις των υπαλλήλων του Δήμου τότε ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα αφού αναγκαστικά κάποιοι θα μείνουν εκτός λίστας πληρωμών.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα. Θεωρώ όμως ότι ακόμα μία εβδομάδα κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει πρόβλημα», είπε ο κ. Πεντάκης ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι αν δεν ομαλοποιηθεί η ροή χρήματος από την κεντρική διοίκηση προς τους ΟΤΑ τότε η σύνταξη του προϋπολογισμού φαντάζει αδύνατη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ