5.3.2013 19:07

Ο θαλάσσιος τουρισμός στο επίκεντρο του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας

Οι ναυτιλιακές διατυπώσεις στα λιμάνια που έχουν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν όσον αφορά το short sea, η ανάπτυξη εμπορικών γραμμών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης αλλά και μια σειρά θέματα που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, κατά πάσα πιθανότητα προβλέπονται στο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε ο υπουργός Αιγαίου και Ναυτιλίας, κ. Κ. Μουσουρούλης, στην Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς έχουν αναπτυχθεί αρκετές γραμμές μεταξύ των παράλιων της Τουρκίας και νησιωτικών συγκροτημάτων του Αν. Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το προσεχές διάστημα είναι και αυτό της ταχείας έκδοσης θεωρήσεων Σέγκεν σε μεγάλα λιμάνια της Τουρκίας, με στόχο να τονωθεί και η τουριστική κίνηση από τη Τουρκία προς τα νησιωτικά συγκροτήματα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να θυμίσουμε ότι έχουν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις για την ανάπτυξη εμπορικών γραμμών σύνδεσης της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Βόλο και αναμένονται οι περισσότερες λεπτομέρειες από το αρμόδιο υπουργείο περί του περιεχομένου του μνημονίου.

http://theseanation.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ