12.6.2013 15:08

Μυτιληνιά παζάρια για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Λονδίνο

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗ RYANAIR ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΣΟΔΑ 6,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Σε συνεχής διαρπαγματεύσεις με την low cost αεροπορική εταιρία Ryanair βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τουριστικοί παράγοντες της Μυτιλήνης προκειμένου να πετύχουν δτυο απευθείας πτήσεις προς το Λονδίνο και με εισιτήριο περίπου 39 ευρώ!

Τις επαφές ανέλαβε αρχικά τουριστικός πράκτορας του γειτονικού νησιού ενώ στη συνέχεια τα παζάρια συνεχίστηκαν με την εμπλοκή του Επιμελητηρίου Λέσβου και των τουριστικών μονάδων του  νησιού.

Όπως προκύπτει από το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εμπρός», η αεροπορική εταιρία συζητά την δρομολόγηση αεροσκάφους υπό την προύπόθεση της διαφημιστικής προβολής της Λέσβου στο Λονδίνο, με προϋπολογισμό από 50.000 ευρώ έως 102.000 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των Άγγλων προς το νησί. Οι πτήσεις αφρούν στην τουριστική περίοδο Απρίλιο 2014 με Οκτώβριο 2014 και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν 2 απευθείας πτήσεις ή 1 απευθείας πτήση προς Μυτιλήνη και 1 με ενδιάμεση στάση τη Λήμνο. Τα αεροσκάφη που θα εκτελέσουν τα δρομολόγια μπορούν να μεταφέρουν 185 επιβάτες σε κάθε πτήση. 

Η ανταλλακτική διαφήμιση

Η Ryanair έθεσε ως προαπαιτούμενο στο τραπέζι τη διαφημιστική προβολή της Λέσβου στα τουριστικά γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας. Το κόστος της προβολής συζητείται να αναλάβουν τα ξενοδοχεία της Λέσβου προσφέροντας 10 ευρώ για κάθε κλίνη, διαθέτουν 5.000 κλίνες, ώστε σύντομα να μπορέσει να μεζευτεί το ποσό που απαιτείται. Προς αυτή την κατεύθυνση όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ, έγινε και μια εκτίμηση κόστους- οφέλους, στο οποίο δείχνουν να συμφωνούν καθώς όπως προκύπτει: «Εξασφαλίζοντας την προβολή στην Αγγλία, η Λέσβος, υπολογίζοντας μια μέση πληρότητα των αεροσκαφών της τάξης τού 75% - 80%, θα μπορούσε να προσδοκά με τα παραπάνω δεδομένα σε περίπου 10.000 τουρίστες ή «τζίρο» στις τοπικές επιχειρήσεις περί τα 6,5 εκατ. ευρώ (εκτιμάται απ’ το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ότι κατά μέσο όρο ο κάθε επισκέπτης δαπανά 650 ευρώ στις διακοπές του)».

Ενθουσιασμένοι

Μοναδικό θέμα στις συζήτησεις τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο είναι δίκαια, η τύχη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ryanair και το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία. Μάλιστα οι τουριστικοί φορείς της Μυτιλήνης δείχνουν πεοποισμένοι ότι το πρότζεκτ μπορεί να αποδώσει και να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τουριστική αγορά του γειτονικού νησιού. Κια γιατί να μην είναι εξάλλου, όταν είναι προφανές ότι δεν ανακαλύπτουν… την Αμερική, αλλά με ουσιαστικά βήματα αναζητούν τον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού τους προϊόντος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ