16.4.2013 16:44

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους φοβούνται οι Γερμανοί

Εντείνονται οι ανησυχίες της γερμανικής πρεσβείας αλλά και μερίδας μεγάλων εταιρειών από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς πρόσφατες πληροφορίες αναφέρονται σε επικείμενο μποϊκοτάζ που οργανώνεται από ομάδες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα με επιχειρήσεις από τη Γερμανία τονίστηκε ο φόβος για επερχόμενο κύμα αντίδρασης καταναλωτών λόγω της οξείας κριτικής που ασκείται στην ακολουθούμενη από το Βερολίνο πολιτική. Μάλιστα πληροφορίες των γερμανικών επιχειρήσεων αναφέρονται σε μποϊκοτάζ που θα οργανωθεί από συγκεκριμένα ΜΜΕ σε συνδυασμό με διαδικτυακή υποστήριξη και το οποίο θα στοχεύει σε αλυσίδες και προϊόντα από τη Γερμανία με συγκεκριμένες αναφορές.

Η διαφοροποίηση αυτής της ενέργειας από άλλες σποραδικές που κατά καιρούς έχουν γίνει έγκειται στο γεγονός πως η ελληνική κοινή γνώμη μετά τυις εξελίξεις στην Κύπρο είναι εξοργισμένη άρα και πιο δεκτική σε τέτοιου είδους ακτιβισμούς, αλλά και στο ότι πλέον στα ΜΜΕ οι φωνές των αντι-γερμανικών δυνάμεων είναι εξόχως δυνατές. Μάλιστα κύκλοι της γερμανικής πρεσβείας έχουν ενημερώσει τις επιχειρήσεις πως «φωνές όπως του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα που καλεί καθημερινά σε παύση αγορών γερμανικών προίόντων ενδέχεται να δημιουργήσουν έκρηξη».

 Ήδη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προετοιμάζει σενάριο δράσης εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη ενώ δεν αποκλείεται και η εκπόνηση θετικής καμπάνιας για τις σχέσεις των δύο χωρών που τόσο έχουν πληγεί από τις γερμανικές επιταγές. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως παρά την κρίση εταιρείες όπως η LIDL παρουσιάζουν αύξηση (5%) των τζίρων τους ενώ η κρίση φαίνεται να έχει πλήξει ελάχιστα τις γερμανικές επιχειρήσεις όπως οι Henkel, BDF, MediaMarkt, κ.ά. Εξαιρέσεις αποτελούν η Mercedes (η οποία εσχάτως έχει ανοίξει συζήτηση αποχώρησης από τη χώρα μας)και η Bayer ενώ και ο όμιλος Metro Group έχει σχετικές απώλειες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ