8.5.2015 11:37

Μόνο 2% η έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους

Ανθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός, αφού ενώ από την Καραγιώργη Σερβίας διακινούσαν σενάρια ακόμα και για έκπτωση φόρου 20% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φετινό Φόρο εισοδήματος, το φοβερό και τρομερό μπόνους είναι τελικά μόλις 2%.

Στην πραγματικότητα επανέρχεται λίγο αυξημένη η έκπτωση του 1,5%, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος για την εφάπαξ εξόφληση του και είναι προφανές ότι το υπουργείο δεν μπορεί να περιμένει θερμή ανταπόκριση από τους φορολογουμένους.

Απογοήτευση επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών και στα «μπλοκάκια», αφού ούτε στην τροπολογία- σκούπα έγινε πρόβλεψη να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή με έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ. Κατά τα άλλα στην τροπολογία συμπεριλήφθηκαν τα εξής: 

  • Οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία, των οποίων προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο  ευρώ με συντελεστή 13%, παραμένουν αφορολόγητες. 
  • Οι αγροτικές επιδοτήσεις, των οποίων επίσης προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%,  παραμένουν αφορολόγητες έως ύψους 12.000 ευρώ. Με την πρόβλεψη αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, επιτρέποντας έτσι να παραμείνει αφορολόγητο το σύνολο του εισοδήματος από επιδοτήσεις της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
  • Η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό, δηλαδή από το προβλεπόμενο 55%, στο 27,5%.
  • Ενοίκια, τα οποία έχουν παραμείνει ανείσπρακτα, δεν φορολογούνται εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.
  • Στις επιχειρήσεις επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.  παρέχεται η δυνατότητα ποσοστού έκπτωσης επί των πραγματοποιούμενων ακαθάριστων πωλήσεων τους ως πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων, καθώς δεν προβλέπεται η δικαιολόγηση δαπανών που συνδέονται με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στην τροπολογία προβλέπονται επίσης, μεταξύ και άλλων ρυθμίσεων, μέτρα, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση έως 100 δόσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με  βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί κατάσχεση στα χέρια των πιστωτικών ιδρυμάτων.Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ