Μείωση Φόρου Μεταβίβασης για τόνωση της κτηματαγοράς

ΤΟ ΣΧEΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΌΡΟΥ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝHΤΩΝ (ΦΜΑ) Α ΠΟΚΑΛΎΠΤΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΗΝ «Κ».

Εκτός από την ελάφρυνση για όσους αγοράζουν ακίνητα, επιδιώκεται η τόνωση της «παγωμένης» κτηματαγοράς, αλλά και ο εξορθολογισμός των συντελεστών του φόρου. «Οι συναλλαγές το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, εξετάζουμε την πιθανότητα μείωσης του ΦΜΑ», δηλώνει ο κ. Μαυραγάνης. Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες καινούργιων ακινήτων. Τέλος, η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει ισχυρές επιφυλάξεις για την κατάργηση από φέτος του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ και την αντικατάστασή του από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

πηγη:kathimerini.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι έχουν δίκιο
Πριν 3 ημέρες

Όλοι έχουν δίκιο