10.3.2013 9:04

Μείωση Φόρου Μεταβίβασης για τόνωση της κτηματαγοράς

ΤΟ ΣΧEΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΌΡΟΥ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝHΤΩΝ (ΦΜΑ) Α ΠΟΚΑΛΎΠΤΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΗΝ «Κ».

Εκτός από την ελάφρυνση για όσους αγοράζουν ακίνητα, επιδιώκεται η τόνωση της «παγωμένης» κτηματαγοράς, αλλά και ο εξορθολογισμός των συντελεστών του φόρου. «Οι συναλλαγές το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, εξετάζουμε την πιθανότητα μείωσης του ΦΜΑ», δηλώνει ο κ. Μαυραγάνης. Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες καινούργιων ακινήτων. Τέλος, η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει ισχυρές επιφυλάξεις για την κατάργηση από φέτος του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ και την αντικατάστασή του από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

πηγη:kathimerini.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ