31.1.2012 23:23

Μειώσεις αποφάσισε το Επιμελητήριο

-10% ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ -50% ΣΤΑ ΤΕΛΗ

Η νέα διοίκηση του επιμελητηρίου, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μελών της μείωσε 10% τις συνδρομές και 50% τα υπόλοιπα τέλη, που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η απόφαση είναι σημαντική αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού επιβάλλονται μειώσεις για να στηριχθούν οικονομικά οι επαγγελματίες  
Προκειμένου να πάρει αυτή την απόφαση το Δ.Σ. , έλαβε υπόψη του  ότι οι εισπράξεις από συνδρομές το έτος 2011 παρουσίασαν για πρώτη φορά σημαντική πτώση μετά από 10 χρόνια συνεχόμενων αυξήσεων και ότι λόγω της κρίσης η μείωση αυτή πιθανόν θα συνεχιστεί.
Παράλληλα συνεκτίμησε και ότι  το ύψος των αποθεματικών δεν της  επιτρέπει μεγαλύτερη μείωση των εσόδων και τέλος ότι οι ετήσιες ανελαστικές δαπάνες του Επιμελητήριο ανέρχονται στις 180.000,00 € περίπου.
Η Οικονομική Επιτροπή στην εισήγηση σημειώνει ότι θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να προτείνει μεγαλύτερες μειώσεις για να στηρίξει τα μέλη της στην δύσκολη περίοδο που περνάνε, αλλά δεν της το επιτρέπει η κατάσταση του ταμείου της, αφού  το ποσοστό της μείωσης των εσόδων που εγκρίθηκε ισοδυναμεί με απώλεια  25.000,00 € περίπου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο να καλύπτει οριακά τις λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού, αφού όπως τόνισε και ο Γ. Περρής «οι ετήσιες ανελαστικές δαπάνες του Επιμελητηρίου ανέρχονται στις 180.000,00 € περίπου»
Μειοψήφησε ο Μ. Κριμιζής, που αντιπρότεινε μείωση 20% στις ατομικές επιχειρήσεις, 50% στους ανάπηρους πολέμου και τα ΑΜΕΑ, παραμονή των ίδιων τελών στις Ο.Ε, τις Ε.Π.Ε., τους συνεταιρισμούς και τις τράπεζες και μηδενικά τέλη στις εκδόσεις πιστοποιητικών και την επικύρωση των υπογραφών.

«Στο κλαρί» ο Α. Ζαννίκος
Ανέντιμο αποκάλεσε το προεδρείο του επιμελητηρίου ο επικεφαλής της μειοψηφίας Α. Ζαννίκος, αντιδρώντας στην πρόταση της πλειοψηφίας να ορισθεί ο Ζ. Μαϊστράλης αντί αυτού ως εκπρόσωπος του επιμελητηρίου στον ΟΑΕΝ. Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε προσωπικά τον πρόεδρο Γ. Γεωργούλη  ότι τον παραπλάνησε και το σώμα ότι λειτουργεί παραταξιακά με στόχο τη φυσική και λειτουργική του εξουθένωση και απομόνωση, ισχυριζόμενος ότι του είχαν υποσχεθεί τη θέση. Απαντώντας ο Γ. Γεωργούλης τον διέψευσε θυμίζοντας του ότι όπως του είχε διευκρινίσει αυτό θα ίσχυε μόνο αν δεν θα έθετε υποψηφιότητα κανένας άλλος από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.
Ο Α. Ζαννίκος υποστήριξε ότι με αυτή την υποτίμηση δεν τιμούν την ιστορία και την προσφορά του στο χώρο και απείλησε ότι θα επαναπροσδιορίσει την παρουσία και λειτουργία του στο σώμα.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ