5.3.2013 19:00

Μειώνεται στα 600 ευρώ το «ακατάσχετο»;

Έντονο προβληματισμό στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής προκαλεί η έκθεση του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για το νομοσχέδιο «επενδυτικά εργαλεία, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μειώνεται το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο. Το περίεργο όμως είναι ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ανάλογη διάταξη.

Πιο αναλυτικά, στην ανάλυση της έκθεσης του ΓΛΚ για το άρθρο 35 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «μειώνεται σε 600 ευρώ από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο». Ανατρέχοντας όμως κανείς στο άρθρο 35 διαπιστώνει ότι σχετική πρόβλεψη αλλαγής του ορίου δεν υπάρχει.

Η εν λόγω αντίφαση έγινε αντιληπτή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο ο οποίος και την έθεσε στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του ορίου», πως πρόκειται περί λάθους στην σχετική έκθεση το οποίο και θα διορθωθεί.

Πέραν αυτών, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την έκδοση εγκυκλίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ προκειμένου να σταματήσουν οι φήμες που μιλούν για επιπτώσεις σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ