4.7.2013 10:18

Μας ζει η Τουρκία στον τουρισμό

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 30.000 ΑΦΙΞΕΙΣ

Είναι εμφανής σε κάθε σημείο της πόλης η παρουσία Τούρκων επισκεπτών. Ιδιαίτερα κατά την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι δρόμοι, τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες και τα καταστήματα τουριστικών ειδών, επωφελούνται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από την τουριστική κίνηση που βοηθά και την οικονομία του νησιού. Ποιος θα μας το έλεγε βέβαια ότι πίσω από την ανάκαμψη που παρουσιάζεται δεν κρύβονται οι ευρωπαίοι επισκέπτες, αλλά οι γείτονες Τούρκοι που κρατούν στα χέρια τους, τουλάχιστον την τρέχουσα περίοδο, την τουριστική κίνηση της Χίου.

Τα στοιχεία

Όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χίου και το Τελωνείο Χίου, το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούνιος 2013) καταγράφηκαν 29.232 είσοδοι Τούρκων επισκεπτών, αποτέλεσμα της  υψηλής προτιμήσης του νησιού στην τουριστική ατζέντα της γείτονος. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόνο για τον μήνα Ιούνιο οι αφίξεις των Τούρκων έφθασαν τις 8.131.

10.000 περισσότεροι

Το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012 οι αφίξεις των Τούρκων έφθασαν τις 20.799 ενώ μέσα σε ένα χρόνο παρουσιάζεται μια άυξηση 10.000 επισκεπτών που ενδεχόμενα να επηρεαστεί ακόμη πιο θετικά το επόμενο διάστημα.

Δεδομένο;

“Με δεδομένα τα εμφανή αποτελέσματα που έχουν έως τώρα οι στοχευμένες δράσεις προβολής του νησιού μας που πραγματοποιεί ο Δήμος Χίου και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του στην Τουρκία, ανάλογες προσπάθειες θα συνεχιστούν με στόχο την τόνωση της χιακής αγοράς και των επαγγελματιών του νησιού μας. Το κύμα αφίξεων από την Τουρκία, αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους δύο μήνες, οι οποίοι είναι και οι κατ’ εξοχήν μήνες διακοπών των γειτόνων μας” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χίου.

Πέραν όμως της δεδομένης προβολής που πέτυχε το νησί στα απέναντι παράλια και της καλής γειτονίας που δείχνει να μένει ανηπερέαστη και μακριά από τις όποιες διπλωματικές διαφορές, παραμένει πάντα στο χέρι των Χιωτών το τουριστικό ρεύμα να αυξηθεί και να παγιωθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει αγορά, επαγγελματίες και πολίτες να ξεπεράσουν την λογική του ευφήμερου κέρδους, και να συνεχίζουν να παρέχουν καλές και ποιοτικές υπηρεσίες όπως τουλάχιστον συμβαίνει σε άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς. Από εμάς και μόνο εξαρτάται η τουριστική επιβίωση μας. Διαφορετικά, τα νούμερα που σήμερα ευημερούν, αύριο μπορεί να πατώσουν, σπέρνωντας και πάλι αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορούμε να πετύχουμε ως κοινωνία και ως σύνολο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ