12.3.2013 13:54

Μάλλον… κουράστηκαν στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ

Αίσθηση παρακμής αναδύεται από τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν., που πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα χρόνια, μεταλλάχτηκε από παραγωγικός θεσμός σε ένα μόρφωμα που υπάρχει απλά και μόνο ως σφραγίδα και ταξιδεύει στον αυτόματο πιλότο με κολλημένη πυξίδα.

Ότι ακούσαμε  στην 32η Γενική Συνέλευση του Ομίλου αποτέλεσε και πάλι μια βαρετή επανάληψη αυτών που αναμασάνε όλοι οι εισηγητές στα 15 χρόνια της παρουσίας του.

Προβλήματα νησιωτικών μεταφορών που όχι μόνο δεν λύνονται αλλά επιδεινώνονται σταθερά, η ανάγκη εφαρμογής εξειδικευμένων πολιτικών για τη νησιωτικότητα που μένουν πάντα σε επίπεδο ευχολογίου, ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που όλο σχεδιάζεται και ποτέ δεν εφαρμόζεται, προτάσεις προς την κεντρική Ελληνική και Ευρωπαϊκή εξουσία που  ποτέ δεν παραδίδονται ή αγνοούνται από τους παραλήπτες τους.

Τώρα δε που όπως επισημαίνεται σε όλους τους τόνους έχει ενσκήψει και η οικονομική κρίση, μιλούν για διεκδικήσεις και κατάθεση προτάσεων που εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι ακόμη και αν κατατεθούν δεν θα βρουν ανταπόκριση.

Γι’ αυτό  όλοι συγκατάνευσαν στον επιθετικό προσδιορισμό του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεοχάρη Παπαθεοφάνους, που δεν δίστασε να τονίσει στο χαιρετισμό του ότι ο  Ε.Ο.Α.Ε.Ν. έχει μετατραπεί σε ένα οργανισμό θεωρητικής κατεύθυνσης χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Πρωτόκολο συνεργασίας

Μόνη αξιοσημείωτη διαδικασία, ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και συν-αντίληψης, όπως χαρακτηρίστηκε ενδεικτικά,  μεταξύ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων και του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πληροφοριών,  εμπειριών ιδεών και την υποστήριξη κοινών δράσεων, που θα προωθούν τις προσπάθειες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των μεταφορών στα νησιά με βασικό όχηματην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ Μιχάλης Αδαμαντιάδης.

Η βράβευση

Ζεστό χειροκρότημα και συγκίνηση συνόδεψαν την απονομή τιμητικής αναμνηστικής πλακέτας στο ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Γιώργο Κασιμάτη, που με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΒΕΟ και Επίτιμου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ανήκει στα ιδρυτικά και πλέον δραστήρια μέλη του Ομίλου. Ο τιμώμενος  επεσήμανε ότι ο οργανισμός πρέπει να καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να ανταποκρίνεται στους ιδρυτικούς του στόχους και δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του Ηλία Μιχαλάκη, τον οποίο αποκάλεσε πρωταγωνιστή των εξελίξεων όσα χρόνια ήταν ενεργός στα επιμελητηριακά δρώμενα και τη λειτουργία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ