12.1.2015 11:12

Λέσβος με ονοματεπώνυμο

ΜΕ BRAND NAME «Lesvos. The Other Aegean» ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Η ΛΕΣΒΟΣ

Συγκροτημένα, στοχευμένα με πρόγραμμα και κοινή γραμμή μακριά από ερασιτεχνισμούς και πειράματα, πλασάρεται η Λέσβος στην τουριστική αγορά μετά και τη συνεργασία μεταξύ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης, Γέρας.

Εξίσου σημαντικό όμως ειδικά για την προώθηση και αναγνώριση του νησιού στο εξωτερικό, είναι η υιοθέτηση του brand « LESVOS. THE OTHER AEGEAN» με  πλήρη εφαρμογή που προβλέπει το σύστημα λογοτύπων και του εγχειριδίου ταυτότητος που εφαρμόζεται ήδη από όλα τα μέλη Ξενοδοχεία, Εστιατόρια Καφέ, Τουριστικά Πρακτορεία, Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, Ποτοποιίες, Τυροκομεία, Μουσεία, Εμπορικά και Τουριστικά Καταστήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Λέσβο, καθώς και από όλους τους tour operators (που διακινούν το 100% του εισερχόμενου τουρισμού με πτήσεις τσάρτερ του νησιού).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζεται το αντίκτυπο του brand στην αγορά. Ενισχύεται η λειτουργία, συνοχή και συνεργασία των επιχειρήσεων και φορέων του δικτύου και η ανάπτυξη, προώθηση και παροχή ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στην Λέσβο με σκοπό την τοποθέτησή της σε Διακριτό Τουριστικό Προορισμό. Προάγεται η ευρύτερη τουριστική ταυτότητα του τόπου με τα στοιχεία της παράδοσης και της αυθεντικότητας και η ανάδειξή τους σε κυρίαρχα συστατικά στοιχεία των εξειδικευμένων προϊόντων του νησιού. Και ενδυναμώνεται ο μοναδικός χαρακτήρας και οι ιδιαιτερότητες του τόπου, ειδικά σε σχέση με τις ανάγκες και προτιμήσεις των κάθετων (εναλλακτικών) αγορών, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση αυτών των «ειδικών ομάδων».  

Η δομή του εμπορικού σήματος είναι μοναδική, καθώς έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει τη χρήση του από όλες τις περιοχές του νησιού, παρέχοντας σε κάθε τόπο ένα αποκλειστικό λογότυπο σχεδιασμένο με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής.  Έτσι δημιουργείται μία συντονισμένη ταυτότητα και συγχρόνως ένας μηχανισμός για όλες τις περιοχές έτσι ώστε τα μοναδικά λογότυπα τους να συνυπάρχουν με την απαραίτητη συνοχή στο πλαίσιο της ευρύτερης ομπρέλας του ίδιου του νησιού χωρίς συγκρούσεις τώρα ή και στο μέλλον.

Ήδη ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου μετά την επιτυχή συνεργασία του με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, καθώς και με άλλους Φορείς  και Επιχειρήσεις από όλη την Λέσβο προχωράει σε αυτή την εφαρμογή την οποία θα παρουσιάσει σε όλα τα μέσα προβολής που χρησιμοποιεί (φυλλάδια, ιστοσελίδα, social media κ.λπ.) στο άμεσο μέλλον.

 

Παράλληλα συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό για συνεργασία και κινητοποίηση με έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της Λέσβου ως έναν δυνατό τουριστικό προορισμό”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ