27.1.2015 18:37

Λαγκάρντ: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα και προσβλέπουμε στις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση» δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου. 
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, που δημοσιεύτηκε σήμερα τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και δεν μπορεί να ζητήσει ειδική μεταχείριση για το χρέος της.

«Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες της Eυρωζώνης που πρέπει να γίνουν σεβαστοί» επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ειδικές κατηγορίες για τη μια ή την άλλη χώρα», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο ζήτημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και στον ρυθμό απονομής Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ