2.6.2014 17:01

«Κουμπαράς» 170 εκατ. ευρώ για να πάρουν περισσότεροι το κοινωνικό μέρισμα

Στην καταμέτρηση των αδιάθετων κονυλίων που έμειναν «στα αζήτητα» από το κοινωνικό μέρισμα λόγω των κριτηρίων που είχαν τεθεί (εισόδηματα του 2012) και η κατανομή τους σε περισσότερους δικαιούχους, με βάση και την οικονομική κατάστασή τους που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του 2013, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το σκοπό αυτό συγκαλείται ειδική σύσκεψη στα μέσα της εβδομάδος, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα τεθούν «επί τάπητος» τα στοιχεία μέχρι 30 Μαΐου 2014. Μια πρώτη εκτίμηση πάντως δείχνει ότι από τα 450 εκατομμύρια που έχουν προϋπολογισθεί να δοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους, φαίνεται πως σχεδόν το 30% ή περίπου 170.000.000 ευρώ θα μείνουν τελικώς αδιάθετα, αν δεν αλλάξουν τα κριτήρια.

Από τα μέσα Απριλίου μέχρι και το τέλος Μαΐου φαίνεται πως είχαν διατεθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ συνολικά, ενώ οι ρυθμοί αιτήσεων και χορηγήσεων έχουν μειωθεί.

Στη βάση αυτή εξετάζεται, είτε να αυξηθούν τα εισοδηματικά όρια που είχαν τεθεί για τα εισοδήματα του 2012 (κατά 500-1000 ευρώ για τους περισσότερους) με περικοπή του ύψους του μερίσματος όσο μεγαλύτερη είναι η υπέρβαση του αρχικού ορίου, είτε να ελεγχθούν καιι οι δηλώσεις του 2013 που θα υποβάλλονται μέχρι τέλος Ιουνίου και  να χορηγηθεί το εφάπαξ επίδομα και σε όσους υπερέβησαν το εισοδηματικό κριτήριο το 2012, αλλά έπεσαν κάτω από αυτό το 2013.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ