5.3.2014 10:41

«Κλείδωσαν» τουριστικά τη Μυτιλήνη οι Τούρκοι

3 νέες αγορές και 12 νέες πτήσεις μέσα σε 2 χρόνια εγκαινίασε η γειτονική Λέσβος

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνι για τις μεγάλες επιτυχίες των γειτόνων μας από το νησί της Λέσβου σχετικά με τις νέες αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό και ένα ακόμα χτύπημα ήρθε για να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά την τρομακτική και σε μεγάλο βαθμό ανεξήγητη αδράνεια των τουριστικών παραγόντων του νησιού μας, οι οποίοι ακόμα πιστεύουν ότι η προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών γίνεται με πανηγύρια και τυμπανοκρουσίες, ειδικά σε μια εποχή όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι υπόλοιποι ελληνικοί προορισμοί τρέχουν με απίστευτη αύξηση στις αφίξεις τους σε αντίθεση με το δικό μας νησί που παραπαίει μέσα σε μια απίστευτη τουριστική ξέρα εδώ και χρόνια.

Την ώρα που «κατακτούσαμε» την Πόλη και όλοι οι Τούρκοι μιλούσαν για εμάς, οι τουριστικοί παράγοντες της Λέσβου, συνομιλούσαν με τα στελέχη της περιφερειακής και αναπτυσσόμενης τούρκικης αεροπορικής εταιρίας, BoraJet, η οποία θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Μυτιλήνη 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και μάλιστα από το Μάιο με αεροσκάφος ATR72 – 500 των 72 θέσεων, που σημαίνει περίπου 210 εβδομαδιαίες θέσεις.

Χωρίς καμία διάθεση να ευλογήσουμε τα γένια μας, το 2011 ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και με την εξουσιοδότηση του προέδρου της, ανέλαβα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την προσέγγιση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας για την αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης – Χίου, 2 φορές την εβδομάδα κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Συγκεκριμένα αντάλλαξα πάνω από 10 ηλεκτρονικές επιστολές με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρίας τον κ. ErsanAkurekly, ο οποίος εύλογα εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα της γραμμής, αλλά τελικά αποφάσισε να στείλει έναν δικό τους άνθρωπο για να εξετάσει το νησί μας, πράγμα που έγινε.

Δυστυχώς αυτή η πολύ καλή προοπτική, πρωτοφανής σαν ενέργεια και πρωτοβουλία για Επιτροπή Τουρισμού, η οποία θα τύγχανε της αμέριστης υποστήριξης από το σύνολο των τουριστικών φορέων σε ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, τελικά δέχτηκε τα σφοδρά πυρά ορισμένων τουριστικών παραγόντων του νησιού, οι οποίοι εντελώς μικρόψυχα θεώρησαν ότι θα τους έκλεβα τη… δόξα. Το ίδιο συνέβη και μάλιστα όταν η συμφωνία προχώρησε και για την πρωτοβουλία μου να καλέσω ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, την εκπρόσωπο ιταλικού touroperator, ο οποίος κυριολεκτικά στο παρά 5 ακύρωσε προγραμματισμένες πτήσεις από το Ρίμινι της Ιταλίας, εξαιτίας έντονων πιέσεων, αποτρέποντας ίσως και για πάντα το άνοιγμα 2 ολοκαίνουργιων αγορών που θα έφερναν ποιοτικούς τουρίστες για πρώτη φορά στο νησί μας, χωρίς να εμποδίζονται από το μικρό αεροδρόμιο.

Πέρα όμως από όλα αυτά η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά οι Μυτιληνιοί μας έβαλαν τα γυαλιά, παραμέρισαν εδώ και καιρό τις μικρόψυχες τακτικές, συνέστησαν Φορείς με ιδιωτικά κεφάλαια και πέτυχαν σε 2 μόλις χρόνια την προσθήκη 3 νέων αγορών και 12 νέων πτήσεων από το εξωτερικό, ενωμένοι σαν μια γροθιά. Εδώ συνεχίζουμε τις φιέστες, ανοργάνωτα, βλέποντας με τα κιάλια τους τουρίστες που θα πάνε…αλλού. Δυστυχώς …όχι εδώ. Μέχρι πότε θα βαδίζουμε με τον αραμπά σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ