6.1.2015 8:44

Η Οδύσσεια των ελεύθερων επαγγελματιών: Μια τριετία στο περίμενε για την επιστροφή ΦΠΑ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά εικοσιδύο εφορίες έχουν «ξεχάσει» να απαντήσουν για διάστημα που ξεπερνά τον έναν χρόνο, στα αιτήματα ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων για επιστροφή ΦΠΑ, ενώ το σύνολο των αιτήσεων που βρίσκονται σε αναμονή άνω των 90 ημερών φτάνει στις 2.863 και το ποσό που έχει «παγώσει» ανέρχεται στα 533,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση μέσα σε μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΔΕ, τα... σκήπτρα των καθυστερήσεων έχει το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει στις 998 ημέρες κι ακολουθεί από κοντά η Δ.Ο.Υ. της Κω με μέσο χρόνο αναμονής μόλις... 989 ημέρες, παρά το ότι πρέπει να διευθετηθούν μόλις 4 υποθέσεις!!! Τις περισσότερες αιτήσεις στα... συρτάρια έχει η ΦΑΕ Αθηνών (493), η οποία έχει «παγώσει» αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ που ξεπερνάνε τα 338 εκατ. ευρώ, ενώ χωρίς απολύτως καμία εκκρεμότητα είναι μόλις 8 από τις 113 Δ.Ο.Υ. και συγκεκριμένα η ΙΔ' Αθηνών, το ΚΕΦΟΜΕΠ, η Κατοίκων Εξωτερικού, η Α΄ Περιστερίου, η Πτολεμαϊδας, η Ορεστιάδας, η Ζακύνθου και η Σάμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΛΚ, από τον Φεβρουάριο του 2014 και μετά, παρατηρείται αύξηση των εκκρεμών επιστροφών φόρων. Συγκεκριμένα, από τα 437 εκατ. ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώνονταν στα 718 εκατ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

 Πηγή:   iefimerida.gr 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ