4.11.2014 11:33

Η φτώχεια είναι εδώ [BINTEO]

253 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Τι κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ακόμη ότι η ναυτιλία, μας ζει;.

Τι κι αν υπάρχει το μαστίχι χάρη στο οποίο ακόμη μπορούν και «στέκονται» τα χωριά της νότιας Χίου;

Η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας και έχει αφήσει τα σημάδια της στην τοπική πραγματικότητα, αφού ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινή θέση από τα δάνεια, τις κάρτες και τις υποχρεώσεις προς τρίτους.

253 οι επισήμως υπερχρεωμένοι

253 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν κατατεθεί τα τελευταία δύο έτη στο ειρηνοδικείο Χίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικηγορικού

Συλλόγου Χίου.

Όπως ανέφερε στην τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου Καταναλωτών Χίου, για τα κόκκινα δάνεια και τις συγκοινωνίες, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγ. Γλύκα, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα δάνεια τους.

«Στο Ειρηνοδικείο τα τελευταία 2 έτη έχουν κατατεθεί 253 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών  οι οποίες κατατίθενται συνήθως κι από τους δυο συζύγους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γλύκα συμπληρώνοντας ότι οι περισσότερες αιτήσεις« κατάφεραν ευνοϊκές ρυθμίσεις με μειώσεις από το 80% του χρέους ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο αιτών είναι μακροχρόνια άνεργος και έχει προβλήματα υγείας».

Άγνωστοι οι ανεπίσημοι

Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των  υπερχρεωμένων νοικοκυριών που απλά δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τις δικαστικές αίθουσες είτε από συστολή για την κοινωνική κατακραυγή είτε για άλλους λόγους.

Ασπίδα προστασίας

Με δεδομένες τις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει δημιουργήσει μια λίστα με δικηγόρους μέλη του που βοηθούν δωρεάν και καλύπτουν χωρίς καμιά αμοιβή όλη τη διαδικασία υποβολής της αίτησης ενός οφειλέτη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, από την υποβολή των δικαιολογητικών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ημερίδα

Στην ημερίδα  της Ένωσης καταναλωτών Χίου, η οποία εξελίχτηκε σε διάλεξη εξειδικευμένη για νομικούς και όχι μόνο, η προσπάθεια ήταν σαφώς επαινετή αλλά χάθηκε η ουσία. Η ουσία θα ήταν ο απλός πολίτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα με κόκκινο δάνειο, ο καθημερινός πολίτης που προβληματίζεται για τις συγκοινωνίες , το επίπεδο και τις τιμές του, να ακούσει προτάσεις, παραδείγματα να δει ένα φως στο τούνελ. Αντ΄ αυτού δυστυχώς αναλώθηκε στο να ακούει επί πάνω από μια ώρα νομικούς να αναλύουν νόμους και να αναλίσκονται σε δικονομικούς όρους και παραδείγματα. Ίσως στην επόμενη προσπάθεια, οι ομιλίες να είναι πιο... καθημερινές ώστε και το κοινό να είναι πολυπληθέστερο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ