6.5.2016 16:01

Χωρίς ανάσα: Σε δέκα μέρες φέρνουν τις αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί  στη Βουλή το πακέτο μέτρων με τους έμμεσους φόρους, το οποίο ακόμα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και κατά πληροφορίες θα περιλαμβάνει αυξήσεις του ΦΠΑ σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να «κλείσει» τις εκκρεμότητες του τελευταίου πακέτου της συμφωνίας των 5,4 δισ. ευρώ  μετά το Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια να το φέρει προς ψήφιση. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν τα μέτρα την εβδομάδα μεταξύ 16 και 20 Μαίου σε ένα πακέτο μαζί με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, ρυθμίσεις για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποίησων και την επικαιροποιημένη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών. Να σημειωθεί ότι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς ποια κρατική περιουσία θα πωληθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 6 δισ. ευρώ έσοδα, μέχρι το 2018. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, το νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε  funds είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ