21.7.2012 15:12

Χιώτικο κίνημα κατά των τραπεζών

- ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ

 
Τα οικονομικά αδιέξοδα και η προκλητική έως και καταχρηστική λειτουργία των τραπεζών, ανάγκασε τους χρεωμένους δανειολήπτες της Χίου  που δεν εντάσσονται στο ρυθμιστικό νόμο «Κατσέλη», να ενωθούν, να συνδικαλιστούν με τη μορφή Συλλόγου με την επωνυμία «Παγχιακή  Κίνηση Πολιτών Ενάντια  Στην Τραπεζική  Αυθαιρεσία».
Οι πρώτοι 35 Χιώτες που αποτελούν τον ιδρυτικό  πυρήνα της προσπάθειας, απευθύνουν κάλεσμα πανελλήνιας  κινητοποίησης  με στόχο την έναρξη συγκροτημένου αγώνα, που με την καθοδήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής, θα αναγκάσει τις τράπεζες να λειτουργήσουν σύννομα.                    Πρωτοπόροι σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν οι πολίτες των Σερρών, που δημιούργησαν την πρώτη κίνηση και έδωσαν το έναυσμα και στους Χιώτες θιγόμενους να αντιδράσουν.
Παραβιάσεις
      Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της κίνησης Κ. Βεργίνα, ο Σύλλογος υποστηρίζει με στοιχεία ότι οι τράπεζες παραβιάζουν συνειδητά, διαχρονικά και βάναυσα το Σύνταγμα, τους νόμους και τα χρηστά ήθη σε βάρος των συναλλασσόμενων.           Ακόμη τις κατηγορούν ότι εφαρμόζουν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια δεκάδες εξαιρετικά έντεχνα, δόλια και αδιαφανή τεχνάσματα για να προσπορίζονται και πρόσθετων ωφελημάτων πέραν των νομίμων.
Η ιδρυτική διακύρηξη
Στην ιδρυτική τους διακύρηξη καταγγέλλουν το κράτος και τα κόμματα εξουσίας για επιμελή διαχρονική ανοχή αλλά και στήριξη της τραπεζικής παρανομίας και της παραγωγής διαφθοράς, όπως αυτές έχουν χαρτογραφηθεί με περισσότερες από 1.500 δικαστικές αποφάσεις, θέματα για τα οποία έχουν επανειλημμένα ενημερωθεί με εξώδικες καταγγελίες.
Αποφάσεις
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 281 Αστικού Κώδικα η χρέωση τόκων σε οποιασδήποτε κατηγορίας τραπεζική πίστωση συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών καρτών, με επιτόκιο μεγαλύτερο του δικαιοπρακτικού, συνιστά καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος της απελευθέρωσης των επιτοκίων που απαγορεύεται.                                                                                                                          Οι απαιτήσεις
Τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν αποφασισμένα να διεκδικήσουν με αγωγές χρηματικές αποζημιώσεις για  κάθε πολίτη που έχει θιγεί από κάθε μορφής τραπεζικές αδικίες Για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ζητήσουν και θα προκαλέσουν την άμεση και δραστική παρέμβαση κάθε αρμόδιας Παγκόσμιας  Αρχής.
Πληροφορίες
Με βάση αυτό το γενικό πλαίσιο αρχών και διεκδίκησης, καλούν όλους τους Χιώτες θιγόμενους να γίνουν μέλη του συλλόγου. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  22710 23980, κιν.:6936262649. Περισσότερη ενημέρωση μπορούν να λαμβάνουν από το  e-mail: panxiakikinisi@gmail.com και την ιστοσελίδα http://panxiakh-kinhsh-politvn.blogspot.gr/, όπου μπορούν να καταθέτουν γραπτώς και τις δικές τους εμπειρίες, θέσεις και  προτάσεις.                                                                                

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ