23.7.2013 11:34

Χαρακίρι από το χαράτσι στην Αμανή

ΑΠΟ 3 ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΤΟ ΕΕΤΑΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Ο ουρανός στο κεφάλι ήρθε στους Βολισσιανούς που ανοίγοντας το λογαριασμό της ΔΕΗ είδαν το χαράτσι (τέλος ακινήτων) να έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος πλήρωναν 3 ευρώ στο τ.μ. τώρα καλούνται να πληρώσουν 5 ευρώ για το ίδιο ακίνητο.

Μπαλάκι

Η αιτία αυτής της αύξησης που είναι σχεδόν στο 100% είναι άγνωστη κι όσοι προσπάθησαν να βρουν  μια άκρη επικοινωνώντας με τη ΔΕΗ παραπέμφθηκαν στην ΔΕΔΗΕ ως πιο αρμόδια υπηρεσία αλλά εκεί η επικοινωνία ήταν αδύνατη. Κάποιοι πιο τυχεροί, από τη ΔΕΗ παραπέμφθηκαν στον Δήμο, με την αιτιολογία ότι εκείνος είναι υπέυθυνος αφού με βάση τα στοιχεία που στέλνονται από τους Δήμους ορίζεται και το ποσό που αντιστοιχεί να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης.

Άκρη δε βρίσκεται και οι διοκτήτες προσπαθούν τουλάχιστον να βρουν μια λογική εξήγηση γιατί θα πρέπει να πληρώσουν τώρα για ένα σπίτι 100 τ.μ. 500 ευρώ ενώ μέχρι πρότινος πλήρωναν 300!

«Το ψάχνουμε»

Όπως ήταν αναμενόμενο, αποδέκτης όλου αυτού του προβληματισμού έγινε ο σντιδήμαρχος Αμανής. Ο Γ. Χρίτης επικοινώνησε με τη ΔΕΗ χωρίς να έχει καλύτερη τύχη από τους συμπολίτες του και πλέον αναζητά την άκρη του κουβαριού στις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Χίου. «Έχω γίνει αποδέκτης δεκάδων παραπόνων. Κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες που κατάφερα να συγκεντρώσω είναι ότι οι πρώτοι κατάλογοι δεν ήταν σωστοί κι ακολούθησαν διορθωτικοί για αυτό και έχουμε αυτή τη διαφορά. Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η ΔΕΗ υποστηρίζει πως είναι υπεύθυνος ο Δήμο και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης των αιτίων αυτής της αύξησης. Μάλιστα αύριο θα συζητήσω και με το δήμαρχο το συγκεκριένο θέμα», δήλωσε ο κ Χρίτης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ