3.5.2013 17:55

Χαιρετίσματα στις εξουσίες και τα προεδρεία….

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Στη Χίο τους ακούσαμε και τους διώξαμε σχεδόν...κλωτσηδόν βγάζωντας στην επιφάνεια για άλλη μια φορά τα σύνδρομα εσωστρέφειας και τυχοδιωκτισμού προς κάθε έναν που πλησιάζει και ενδιαφέρεται για επένδυση.

Στη Μυτιλήνη τα είδαν διαφορετικά τα πράγματα. Έχωντας αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια σθενάρα στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του λιμένα τους, που ξεκίνησε από την σύγχρονη μαρίνα και κορυφώνεται με μια σειρά από νέες επενδύσεις, οι γείτονες δεν έδιωξαν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, αντιθέτως τα «εκμεταλλεύτηκαν» προς όφελός τους.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η εφημερίδα “Εμπρός” σε εκτενές ρεπορτάζ της «Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και «Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) Α.Ε.» ανέλαβαν τη δαπάνη για τις εργασίες διαμορφώσεων, αντίστοιχα του νέου χώρου για την έκδοση βίζας και της αίθουσας αναμονής των επισκεπτών που δε διαθέτουν θεώρηση, εργασίες που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20 Μαΐου. Η δαπάνη που αφορά στα έργα και τον εξοπλισμό των νέων εγκαταστάσεων, αναμένεται μαζί με το Φ.Π.Α. να φτάσει τις 100.000 ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το κόστος, αλλά και το πότε θα γίνουν οι εργασίες βαφής του εξωτερικού τμήματος του Τελωνείου, που αφορούν στον ίδιο χώρο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστα Κορδώνη, με χρήματα του Ταμείου και τη γνωστή απ’ τις αρχές τού 2013 νέα χορηγία τής «ΚΑΕ Α.Ε.», είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στην πύλη εισόδου της Μυτιλήνης, όπου διαμορφώνεται αίθουσα αναμονής των επισκεπτών που θα εκδίδουν βίζα κατά την άφιξή τους, όπως και νέος χώρος όπου θα τοποθετηθούν γραφεία (προβλέπεται τρία) για τους αστυνομικούς που θα την εκδίδουν. Ο χώρος αυτός θα «προκύψει» απ’ την ένωση της καινούργιας αίθουσας που διαμορφώνεται και του κεντρικού κτηρίου του Τελωνείου, βάσει σχεδίων που ετοίμασε και παρέδωσε πριν από λίγες μέρες στον κ. Κορδώνη, ο αρχιτέκτονας Στρατής Φραντζέσκος.

Και οι άλλες πύλες

Ήδη το Λιμενικό Ταμείο, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, έχει ζητήσει προσφορές για επιμέρους εργασίες που αφορούν στην πλακόστρωση και τον εξοπλισμό του όλου χώρου, που σύμφωνα με τον κ. Κορδώνη γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμος προς χρήση έως τις 20 Μαΐου.

Χαιρετισμούς…

Φυσικά ούτε λόγος σε τοπικό επίπεδο για το ναυάγιο και τις εξελίξεις που καταγράφονται στην περιοχή μας. Εξάλλου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το σύνολο των φορέων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει σε περιφερειακό επίπεδο και ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται ακόμη και σε επίπεδο Λιμενικών Ταμείων. Εδώ έχουμε χαράσσουμε τη γραμμή του κάθε προέδρου και του κάθε συμβουλίου ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος. Μόνο  που έτσι, το μόνο σίγουρο είναι πως ο επιδιωκόμενος απομονωτισμός μας σε κάθε νέα πρόκληση στοιχίζει πανάκριβα. Και δεν θα αργήσουμε να το καταλάβουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ