Οικονομία

12/4/12 13:22

τελ. ενημ.: 12/4/12 13:23

Γκαζιά και 2ευρο

ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

Αντιστρόφως ανάλογη πορεία από αυτή των μισθών και των συντάξεων είναι αυτή που διαγράφει η τιμή των καυσίμων στο νησί μας. Η αμόλυβδη αισίως χθες κόντεψε να «πιάσει» τα 2 ευρώ το λίτρο καθιστώντας επισήμως και βενζίνη είδος πρώτης ανάγκης με τιμή πολυτελείας.
Το φθηνότερο πρατήριο υγρών καυσίμων χθες στο νησί μας πωλούσε την αμόλυβδη προς 1,815 ευρώ/ λίτρο και το ακριβότερο προς 1,898 ευρώ/ λίτρο.
Την ίδια ώρα η βενζίνη στη γειτονική Λέσβο αν μη τι άλλο υπάρχει το δικαίωμα επιλογής και λειτουργεί ο ανταγωνισμός αφού ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο φθηνότερο πρατήριο με 1,784 ευρώ/λίτρο και στο ακριβότερο με 1,980 ευρώ/λίτρο.
Η κατάσταση και η άνοδος των τιμών στα καύσιμα δεν αποτελεί τοπικό φαινόμενο, το ίδιο ισχύει σε όλη την Ελλάδα και ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ να είναι αναγκαία η επαναφορά του πλαφόν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίπεδο ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής (2 Απριλίου) η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη, μετά την Ιταλία και ακολουθούν Ολλανδία, Δανία και Σουηδία.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση