12.4.2012 13:22

Γκαζιά και 2ευρο

ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

Αντιστρόφως ανάλογη πορεία από αυτή των μισθών και των συντάξεων είναι αυτή που διαγράφει η τιμή των καυσίμων στο νησί μας. Η αμόλυβδη αισίως χθες κόντεψε να «πιάσει» τα 2 ευρώ το λίτρο καθιστώντας επισήμως και βενζίνη είδος πρώτης ανάγκης με τιμή πολυτελείας.
Το φθηνότερο πρατήριο υγρών καυσίμων χθες στο νησί μας πωλούσε την αμόλυβδη προς 1,815 ευρώ/ λίτρο και το ακριβότερο προς 1,898 ευρώ/ λίτρο.
Την ίδια ώρα η βενζίνη στη γειτονική Λέσβο αν μη τι άλλο υπάρχει το δικαίωμα επιλογής και λειτουργεί ο ανταγωνισμός αφού ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο φθηνότερο πρατήριο με 1,784 ευρώ/λίτρο και στο ακριβότερο με 1,980 ευρώ/λίτρο.
Η κατάσταση και η άνοδος των τιμών στα καύσιμα δεν αποτελεί τοπικό φαινόμενο, το ίδιο ισχύει σε όλη την Ελλάδα και ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ να είναι αναγκαία η επαναφορά του πλαφόν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίπεδο ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής (2 Απριλίου) η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη, μετά την Ιταλία και ακολουθούν Ολλανδία, Δανία και Σουηδία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ