17.12.2012 18:05

Γέμισε η αγορά... λουκέτα

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ 90 ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 92 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απονενοημένο διάβημα είναι η όποια προσπάθεια επένδυσης στην αγορά αυτό τον καιρό. Πριν βάλει το κλειδί στην πόρτα όποιος θέλει να ανοίξει κάποιο κατάστημα, ας συμβουλευθεί  πρώτα το Επιμελητήριο.

Από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο σε κάθε ένα κατάστημα που ανοίγει, αντιστοιχεί κάτι παραπάνω από ένα που κλείνει. Τα στοιχεία πιστοποιούν ακόμη την τάση του κόσμου στην εύκολη, αλλά και αναλώσιμη επιλογή επένδυσης στον τομέα των υπηρεσιών, με κυρίαρχη μορφή τα μικρά μαγαζιά σίτισης.

Τα στοιχεία

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από την 1η  Ιουλίου έως και τις 31 Οκτωβρίου  έχουν εγγραφεί 90 και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα 92 επιχειρήσεις. Συνοπτικά τον Ιούλιο εγγράφηκαν 29 και διαγράφηκαν 19, τον Αύγουστο  και το Σεπτέμβριο τα λουκέτα αυξήθηκαν με 17 και 19 εγγραφές και 20 διαγραφές αντίστοιχα, αλλά από τον Οκτώβριο άρχισε ο γολγοθάς, που σύμφωνα με  εκτιμήσεις θα καταλήξει στην σταύρωση των επαγγελματιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι κλάδοι

Σύνολο εγγραφών και διαγραφών Οκτωβρίου: 25 έναντι 33.

Μεταποίηση

Η χειρότερη κατάσταση - με ανοδικές τάσεις - δυστυχώς καταγράφεται για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, που τόλμησαν να ανοίξουν 13 και αναγκάστηκαν να  κλείσουν 27…

Τουρισμός

Ισοζύγιο λόγω περιόδου καταγράφεται στον τουριστικό τομέα, όπου οι απώλειες είναι μικρές  με δύο εγγραφές και τρείς διαγραφές.    

Εμπόριο

Τα στοιχεία πιστοποιούν και την κατάρρευση του εμπορικού κλάδου, στον οποίο καταγράφεται μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα, αλλά  το ότι άνοιξαν 34 και έκλεισαν 31 επιχειρήσεις σαφώς είναι δείγμα έντονης παρακμής.

Υπηρεσίες

Η εικόνα του κλάδου προσφοράς υπηρεσιών παρουσιάζει….θετικό πλεόνασμα 4 επιχειρήσεων με την εγγραφή 42 και τη διαγραφή 38, αλλά απλά είναι η κατηγορία που λόγω του χαμηλότερου μπάτζετ και  του είδους της δουλειάς τα καταστήματα ανοίγουν και κλείνουν  ευκολότερα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ