27.6.2019 13:51

Έτοιμος ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού αλλά δράση κι εκλογές από Σεπτέμβριο

Ικανοποιητική η συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση από όπου προέκυψε η προσωρινή διοίκηση

Έξι μήνες απαιτήθηκαν έως ότου ο περιβόητος και πολυδιαφημισμένος Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού να αποκτήσει οντότητα, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και έδρα ενώ φτάσαμε τέλη Ιουνίου για να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των 62 μελών από την οποία και προέκυψε το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο.

Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εμφανώς ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των πολύμηνων διαδικασιών σύστασης του Ιδιωτικού Φορέα, επισήμανε ότι αρχικός στόχος του νέου φορέα θα πρέπει να είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της επόμενης δεκαετίας. «Όλοι γνωρίζουμε ότι στον τουρισμό δεν γίνονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως η Χίος μπορεί πλέον να χαμογελάει και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία αφού ένα αίτημα ετών έγινε πραγματικότητα. Μέσα από τον Φορέα θα γίνει ένας μακρόπνοος σχεδιασμός, δίχως βέβαια να αγνοείτε το παρόν και οι τονωτικές ενέσεις που πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο για να βελτιώνουμε την κατάσταση», είπε ο Π. Λεγάτος προσθέτοντας ότι η έδρα του Ιδιωτικού Φορέα θα είναι το Επιμελητήριο ενώ διοικητικά θα υποστηρίζεται από τους υπαλλήλους της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου. «Μέχρι να σταθεί στα πόδια του και να μπορεί να έχει το δικό του χώρο, θα στεγάζεται στο Επιμελητήριο, θα υποστηρίζεται διοικητικά από υπαλλήλους της αναπτυξιακής ενώ τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η πρόσληψη ενός στελέχους με γνώσεις στο marketing και στον τουρισμό».

Κ. Βεζέρης «Προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού να γίνουν μέλη»

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους εκείνους που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό να γίνουν μέλη του Ιδιωτικού Φορέα απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Βεζέρης. «Από τη χθεσινή μας συνάντηση προέκυψε το προσωρινό ΔΣ πρόεδρος του οποίου είναι ο Αυγουστης ο Νεαμονίτης, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Συράκης, υπεύθυνος οικονομικών ο Κ. Μούνδρος, τύπου και δημοσίων σχέσεων ο Γ. Πάσσας. Στο προσεχές διάστημα θα καθοριστεί και η ημερομηνία εκλογών για ανάδειξη εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα αναλάβει δράση από Σεπτέμβριο. Κανένας άλλος Ιδιωτικός Φορέας δεν ξεκίνησε με τόσα μέλη και αυτό είναι σημαντικό. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε και να γίνουμε μέλη του Ιδιωτικού Φορέα», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Α. Νεαμονίτης «Θέλουμε τη στήριξη όλων»

Ο προσωρινός πρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Α. Νεαμονίτης παρουσίασε τη νέα σελίδα του Φορέα www.cto.gr, σημειώνοντας ότι μπορούν οι Χιώτες να γίνουν μέλη. Παράλληλα είπε ότι ο Φορέας απέκτησε σελίδα στο facebook και στο instagram: chios_cto.

«Φέτος είναι λίγο αργά για σχεδιασμό δράσεων. Θα κάνουμε κάποιες συναντήσεις βέβαια για να δούμε τι μπορούμε να προγραμματίσουμε αλλά από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε για την επόμενη τουριστική σεζόν», τόνισε ο Α. Νεαμονίτης.  

Τέλος όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου όλα τα μέλη του Ιδιωτικού Φορέα είναι διατεθειμένα να χρηματοδοτήσουν τη νέα αυτή προσπάθεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ