6.6.2013 13:15

ΕΤΑΧ: Ανάσα για 17 επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση για 17 συνολικά επενδυτικά σχέδια, διεκδικεί η Χίος μέσα από το πρόγραμμα «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» που εκπονεί η ΕΤΑΧ.

Τα επενδυτικά σχέδια που υπεβλήθησαν τόσο στη Χίο όσο και στο Βόρειο Αιγαίο αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις σε τομείς και κλάδους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην Περιφέρεια, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες, σε βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Οι παρεμβάσεις του Άξονα στοχεύουν κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των νησιωτικών περιοχών της περιφέρειας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και στην αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια  ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ήπιας ανάπτυξης.

Η πρόσκληση έρχεται να ενισχύσει δραστηριότητες ίδρυσης ή και εκσυγχρονισμού – επέκτασης σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου οποιαδήποτε προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού επενδυτικού κλίματος και ενίσχυσής του είναι ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα για την περιφέρειά μας.

«Ακόμη μία φορά εκδηλώνεται πολύ σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον που υπερκαλύπτει την αναμενόμενη ζήτηση ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι το Βόρειο Αιγαίο έχει την απαιτούμενη δυναμική και κρίσιμη μάζα ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες που θα τονώσουν την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα αλλά και την απασχόληση στην περιφέρειά μας», σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η ΕΤΑΧ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ