1.10.2022 18:21

ΕΤΑΧ - 6 φορές πάνω ο προϋπολογισμός στο Leader Αλιείας

Με την 3 η υπερδέσμευση που κατάφερε η ΕΤΑΧ να λάβει, εντάσσονται ΟΛΕΣ οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις του LEADER Αλιείας.

Έτσι και οι τελευταίες 27 θετικά αξιολογημένες προτάσεις οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί λόγω προϋπολογισμού, πλέον μπορούν να επιδοτηθούν.

Το παραπάνω θετικό αποτέλεσμα ήταν ένας αγώνας δρόμου για την διοίκηση της ΕΤΑΧ αφού ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν μόλις 996.000,00 € και η υπερδέσμευση σε ποσοστό 600 %, έξι φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό. ήταν για πολλούς άπιαστο όνειρο.

Σήμερα η συνολική δημόσια δαπάνη του Leader Αλιείας είναι 5.826.045,18 €.

"Πρωταγωνιστικό ρόλο για την παραπάνω εξέλιξη είχαν η πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και νυν Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου η οποία από τη θέση που έχει παρακολουθούσε το θέμα από την πρώτη στιγμή, και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος με τη σειρά του πίεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να συμπεριλάβει την Χίο στις περιοχές με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έτσι ξεκινάει τώρα ένας νέος αγώνας για του επενδυτές που εντάσσονται και πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις πράξεις τους μέχρι το τέλος του 2023. Συνεχίζουμε, το 2023 η ΕΤΑΧ φέρνει νέα προγράμματα επιδοτήσεων στη Χίο", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ