8.12.2021 13:19

«Επικράτησε η λογική και αποσυνδέθηκε το μεταναστευτικό από τον νησιωτικό Φ.Π.Α.» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κυβέρνηση να χαρίσει τον νησιωτικό Φ.Π.Α. σε Ψαρά και Οινούσσες ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος

Για θετική συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επανασχεδιάσει τη νησιωτική της πολιτική και να χαράξει αναπτυξιακή στρατηγική με μοναδικό στόχο να ξαναζωντανέψουν τα νησιά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, στον απόηχο της απόφασης του Ecofin.

«Με τη συμφωνία αυτή, δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη-μέλη στην πολιτική ΦΠΑ, καθώς η πρόταση οδηγίας, όπως υιοθετήθηκε, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Πάγια θέση του Επιμελητηρίου Χίου είναι ότι ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, αλλά λειτουργεί ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα των ανισοτήτων που βιώνουν οι νησιώτες. Η Κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία ειδική αναπτυξιακή στρατηγική για τα νησιά, ώστε αυτά να ξαναζωντανέψουν», ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτώμενος σχετικά με τη διατήρηση των υψηλών συντελεστών σε Ψαρά και Οινούσσες μέχρι το 2025, ο κ. Λεγάτος επεσήμανε ότι, τόσο το Επιμελητήριο Χίου όσο και ο ΕΟΑΕΝ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν αυτή την αδικία, ζητώντας από την Κυβέρνηση μέχρι το 2025 να χαρίσει σε Ψαρά και Οινούσσες τον νησιωτικό Φ.Π.Α..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ