10.5.2022 17:59

Επικαιροποίηση στοιχείων στην ΑΑΔΕ - Αναλυτικά η διαδικασία

Ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Χίου

Η διαδικασία για την υποβολή της φορολογικής Δήλωσης φορολογικού έτους 2021 βρίσκεται ήδη από 30/03 σε παραγωγική διαδικασία, αν και ουσιαστικά η υποβολή του κύριου όγκου ξεκίνησε αυτές τις μέρες και ως συνήθως εν μέσω προβλημάτων. 

Σχετικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων που ζητά για φέτος η ΑΑΔΕ η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Χίου αναφέρει τα εξής: «Φέτος η ΑΑΔΕ για μια ακόμη φορά αιφνιδίασε όλους τους εμπλεκόμενους και ζητάει πριν την επιβεβαίωση στοιχείων, να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση στοιχείων, δηλαδή να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος ένα προσωπικό mail ή/και βοηθού και ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια πως ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας που είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, πρέπει να έχουν δηλωμένο mail και τηλέφωνο, γιατί σε αυτά θα κοινοποιούνται διάφορες πληροφορίες αλλά και οφειλές και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα με τυχόν προθεσμίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει τρομερές καθυστερήσεις και προβλήματα στη διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης, μιας και πρέπει εντός 10 λεπτών και 2 λεπτών για mail και κινητό αντίστοιχα, να αποσταλεί εξαψήφιος κωδικός, ο οποίος πιστοποιεί τα παραπάνω στοιχεία, διαφορετικά η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή. 

Παράλληλα, για να γίνει η επιβεβαίωση των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να έχουν κωδικούς taxis και οι σύζυγοι. Στην πράξη πολλές γυναίκες, μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, δεν είχε χρειαστεί να λάβουν κωδικούς μέχρι τώρα. Θα πρέπιει λοιπόν τώρα να απευθυνθούν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., να λάβουν κλειδάριθμό, δημιουργώντας πέραν των άλλων αχρείαστο συνωστισμό, αλλά και καθυστέρηση στα Λογιστικά γραφεία μιας και περίπου 7 εκατομμύρια δηλώσεις πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία μέχρι 30/06 που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κατόπιν και αιτήματος του Συλλόγου Πρέβεζας, ζήτησε να απεμπλακεί από την διαδικασία επικαιροποίησης η υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων, έτσι ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η περίοδος αυτή, χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τα Λογιστικά γραφεία. 

Ως τώρα η ΑΑΔΕ δεν έχει ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα, έτσι λοιπόν καλούμε τους συμπολίτες μας να προβούν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων τους και ΠΡΙΝ τη προσέλευση τους στα Λογιστικά Γραφεία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση και πιθανό πρόστιμο στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. 

Για την δική σας εξυπηρέτηση, τηλέφωνο ΜΗΤΡΩΟΥ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ: 2271352131-2 

Η διαδικασία επικαιροποίησης περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ