17.6.2013 12:05

Ενώνονται απέναντι στον Στουρνάρα

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ.

Τις δυνάμεις τους για μία ακόμη φορά ενώνουν η Χίος και η Σάμος, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να συγχωνεύσει τη τμήματα των Δ.Ο.Υ. των δύο νησιών με τις Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης και Σύρου αντίστοιχα.
Οι δύο δήμοι μέσα από ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων αναμένεται να ορίσουν δικηγόρο μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταθέσει αίτηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
«Είμαστε μπροστά σε τρομερές εξελίξεις στο θέμα των τοπικών αυτοδιοικήσεων. Όμως αυτές οι αλλαγές φαίνεται ότι αφορούν και ένα φάσμα υπηρεσιών με τις οποίες συνεργάζονται οι Δήμοι αλλά και οι πολίτες της Χίου.
Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι το Υπουργείο αναστέλλει τη λειτουργία των τμημάτων δικαστικού στις παραπάνω Δ.Ο.Υ. ενώ αναμένεται η απόφαση για την κατάργηση των τμημάτων ελέγχου.
Αυτή η εξέλιξη μας αφορά άμεσα και στα πλαίσια των όσο υποσχεθήκαμε στους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ., προσφεύγουμε στο Σ.τ.Ε. για να ακυρώσουμε επί της πράξη την πρόθεση της κυβέρνησης που μετατρέπει τους πολίτες των δύο νησιών σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Έτσι σε αυτή τη φάση οι δύο Δήμοι αναζητούν τον κατάλληλο δικηγόρο που θα μας εκπροσωπήσει στη διαδικασία προσφυγής»
, σημείωσε στα λεγόμενά του ο κ. Λαμπρινούδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα θα επικυρωθεί επίσημα και στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ