8.8.2013 17:26

Ενοικιαζόμενη… Τούρκικη χαρά

ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες της πόλης κυρίως και οι επαγγελματίες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα είναι οι «ευεργετημένοι» του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, που φέτος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Οι γνώστες του αντικειμένου αλλά και οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Χίου κάνουν λόγω για αφίξεις 3000 επισκεπτών από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια του ραμαζανίου, τις επόμενες μέρες.

Οι επιχειρήσεις με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα δηλώνουν  ευχαριστημένοι από την τουριστική κίνηση σημειώνοντας ότι πλησιάζει εκείνη των περιόδων 2010-2011.

Επιστροφή στο 2010

Οι Τούρκοι επισκέπτες αναπληρώνουν το μεγάλο κενό που άφησε πίσω της η απουσία του Έλληνα τουρίστα και του Δυτικοευρωπαίου. Οι Έλληνες λόγω οικονομικής κρίσης στερούνται τις διακοπές τους, ή ακόμη κι αν τις κάνουν επιλέγουν φθηνούς προορισμούς, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν είναι η Χίος.

Τα τσάρτερ πια έχουν βγάλει εκτός του νησί μας από τους προορισμούς τους, οπότε μειώνεται και ο αριθμός των τουριστών από την Ευρώπη που θα χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τα βόλτες του στο νησί.

Σανίδα σωτηρίας για τους επαγγελματίες είναι οι Τούρκοι, Φτάνουν πολύ περισσότεροι από την Παρασκευή και παραμένουν στο νησί μας μέχρι και την Κυριακή.

«Υπάρχει κίνηση κυρίως από Τούρκους. Έρχονται κυρίως τις Παρασκευές και αναχωρούν την Κυριακή. Χάρη στην επισκεψιμότητα από την Τουρκία σε επίπεδο κίνησης έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την κακή περσινή χρονιά και πλησιάζουμε προηγούμενες χρονιές, όπως το 2010-2011» σχολίασε στον «π» Μ. Γεωργούλης από τα economy cars που δραστηριοποιείται στο χώρο τον ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση λόγω ραμαζανιού, όπως υποστηρίζει και ο Γ. Παππάς από τη hertz. «Εμείς δουλεύουμε κυρίως με Έλληνες ομογενείς και ευρωπαίους αλλά γενικότερα έχει ανέβει η κίνηση στον κλάδο μας κι αυτό οφείλεται κυρίως στους Τούρκους», τόνισε χαρακτηριστκά.

Οι επόμενες μέρες είναι οι κρίσιμες. Τα προβλήματα στο Τελωνείο πρέπει να ξεπεραστούν και η ταλαιπωρία των επισκεπτών κατά την αναμονή τους αν θέλουμε να τους ξαναδούμε. Ειδάλλως από την επόμενη χρονιά θα κλαίμε όλοι τη μοίρα μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ