4.7.2017 9:50

Ενημερώθηκαν για τον νέο Κανονισμός Σκυροδέματος

Οι τροποποιήσεις και τα νέα δεδομένα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος βρέθηκε στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας που απευθύνονταν σε μηχανικούς μελετητές - κατασκευαστές, στους τεχνολόγους και στους εργολάβους και διοργανώθηκε από το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου, Παράρτημα Χίου.

Η συμμετοχή ήταν ευρεία και η ικανότητα των ομιλητών (Νικ. Μαρσέλος, πολ.μηχανικός – εκ των συγγραφέων του Κανονισμού, Χρ. Γκαλμπένης, μεταλ. μηχανικός) αποσαφήνισε αρκετές παραμέτρους της φιλοσοφίας του κανονισμού.

Τα κυριότερα σημεία που τονίστηκαν τόσο κατά την παρουσίαση όσο και από τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ήταν:

  1. Επισήμανση της ανάγκης διάρκειας της ποιότητας των τμημάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα (Ο/Σ) μιας κατασκευής.
  2. Η βελτιστοποίηση της άμυνας των στοιχείων από Ο/Σ απέναντι στις περιβαλλοντικές δράσεις και η προστασία του οπλισμού οδηγούν σε αυστηρότερες προδιαγραφές.
  3. Οι κατηγορίες σκυροδέματος για τα περιβαλλοντικά δεδομένα της Χίου απαιτείται να αναβαθμιστούν κατά μία ή δύο (παραθαλλάσιες περιοχές) κλάσεις από τις μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενες.
  4. Οι ευθύνες του επιβλέποντα μηχανικού επαυξάνουν προσδίδοντας σε αυτόν και τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή των κανόνων ελέγχου του νωπού σκυροδέματος που φθάνει στο εργοτάξιο.
  5. Εντός 3ετίας επιβάλλεται όλες οι μονάδες παραγωγής σκυροδέματος να είναι πιστοποιημένες.

«Εν κατακλείδι, το κυριότερο συμπέρασμα είναι ότι ο νέος κανονισμός είναι αυστηρότερος από τον προηγούμενο προσπαθώντας να διασφαλίσει την ποιότητα των υλικών και τη μακροβιότητα των κατασκευών», αναφέρει το ΤΕΕ με ανακοίνωσή του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ